Колони от над 300 камиона и бронирани машини беше разположен

...
Колони от над 300 камиона и бронирани машини беше разположен
Коментари Харесай

Напрежението расте: Турция разположи 300 бронирани машини на границата със Сирия

Колони от над 300 камиона и бронирани машини беше ситуиран до границата със Сирия, заяви Анадолската организация.

Военното съоръжение дойде в турската провинция Хатай, която граничи със прилежаща Сирия. През последните няколко дни Турция разполага войски на границата покрай Идлиб.

Прехвърлянето на спомагателни сили на Анкара към границата със прилежащата република се прави на фона на напрежението в Идлиб, откакто съветските и турските военни направиха нов опит за въвеждане на режим на безмълвие, само че терористите единствено ускориха офанзивите си.

В резултат на това починаха военнослужещи от Руската федерация и от Турция. Сирийската войска отмъсти против екстремистите, превземайки на 5 февруари град Саракиб покрай Идлиб.

На 3 февруари позициите на турски войски в покрайнините на Саракиб бяха подложени на обстрел от сирийската войска, като при офанзивата починаха петима военни и трима цивилни. Според Анкара сирийската войска е била известена авансово за местоположението на турските сили.

В същия ден турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че турските самолети и артилерия в отговор на случая са нанесли въздушни удари по 40 цели в Идлиб.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР