Колона американски военни се върна в сирийската провинция Хасеке в

...
Колона американски военни се върна в сирийската провинция Хасеке в
Коментари Харесай

Войски на САЩ се върнаха в Сирия, за да пазят нефта

Колона американски военни се върна в сирийската провинция Хасеке в североизточната част на страната от Ирак, заяви държавната телевизия на Сирия, представена от РИА Новости.
Около 90% от сирийския рандеман на петрол е концентриран на източния бряг на река Ефрат. В четвърък американският президент Доналд Тръмп предложи на кюрдите да заемат нефтените региони на Сирия, които в този момент главно са под контрола американските съдружници кюрдски отряди.
По-рано Тръмп съобщи, че някоя американска компания може да помогне на сирийските кюрди да добиват петрол, с цел да обезпечат паричния си поток.
Защо Русия упрекна Съединени американски щати в контрабанда на петрол от Сирия,  прочетете в този материал .
Иракският боен министър Наджах аш-Шамр след среща с сътрудника си от Съединени американски щати Марк Еспър на 23 октомври заяви, че американските сили, които излизат от Сирия, ще изоставен иракската териротия в продължение на 4 седмици.
По-рано Еспър съобщи, че към 1000 американски военни, които излизат от северните региони на Сирия, са се отправили към Западен Ирак. В сряда обединеното командване на Въоръжените сили на Ирак заяви, че изведените от Сирия военни на Съединени американски щати би трябвало да изоставен иракската територия, като им позволяват директно прекосяване.
Въоръжените сили на Съединени американски щати към този момент напуснаха огромна част от своите бази, ситуирани в сирийската провинция Алепо, Ел-Хасак и Ракка, извеждайки контингента си от базите в Ирак.
Решението да изоставен Североизточна Сирия бе признато от Вашингтон след началото на турската военна интервенция на 9 октомври против кюрдските въоръжени формирования, които последните няколко години се явяват съдружници на Съединени американски щати в битката против терористичната формация " Ислямска страна ".
Съединени американски щати и техните съдружници от 2014 година водят интервенция в Сирия и Ирак против джихадистите, които работят и на територията на Сирия без съглашение с формалната власт в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР