Колоездачът от Нидерландия Фабио Якобсен (отбор Декьонинк Куикстеп) е поставен

...
Колоездачът от Нидерландия Фабио Якобсен (отбор Декьонинк Куикстеп) е поставен
Коментари Харесай

Колоездач е в кома след тежък удар по време на Обиколката на Полша

Колоездачът от Нидерландия Фабио Якобсен (отбор " Декьонинк Куикстеп " ) е подложен в медикаментозна кома, откакто се удари с висока скорост в защитните пана във финалните метри на първия стадий от Обиколката на Полша.

Якобсен се беше устремил към финиша в Катовице и се беше позиционирал в най-дясно на огромната група. В опит да го изпревари, неговият съотечественик Дилан Хроневехен (отбор " Джъмбо Висма " ) го затвори, а Якобсен се вряза в оградите с към 80 км/ч. При конфликта колоездачът се удари в един от съдиите, както и в рекламната арка.



Последва всеобщо рухване, а уредниците незабавно качиха най-тежко потърпевшия нидерландец на медицински хеликоптер, който го закара до близката болница. Якобсен, който е първенец на своята страна, е бил в схващане, само че е кървял щедро.

Лекарите не престават да работят за възобновяване му.

" Състоянието на Фабио е съществено, само че за момента остава устойчиво. Направените проучвания не демонстрират увреждане на мозъка или гръбначния дирек. Докторите го държат в медикаментозна кома и той ще би трябвало да бъде деликатно следен най-малко няколко дни ", споделиха от тима на Якобсен.

We have an update on @FabioJakobsen's condition.https://t.co/USZlWj8r2l
Photo: @GettySport pic.twitter.com/ONgrpcSWzc
— Deceuninck-QuickStep (@deceuninck_qst) August 5, 2020

Пръв в първия стадий на конкуренцията финишира Дилан Хроневехен, само че беше дисквалифициран поради затварянето на Якобсен. Пострадалият колоездач беше избран за победител пред Марк Саро и Лука Мезгец.

Този стадий в Обиколката на Полша е считан за един от най-опасните, защото в края му участниците развиват огромна скорост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР