Колкото повече знаем за приватизацията и за тази част от

...
Колкото повече знаем за приватизацията и за тази част от
Коментари Харесай

Горанов: Проверката на ДАНС ще осветли приватизацията

Колкото повече знаем за приватизацията и за тази част от българския преход, която може да се окачестви като отчасти несполучлива, е по-добре.

Така разяснява пред публицисти в Министерски съвет министърът на финансите Владислав Горанов предоставената на ДАНС цялостна инспекция на целия приватизационен развой и на последващия надзор от отговарящите за това министерства, организации и други държавни ведомства.

Макар и много отдалечено във времето огромна част от приватизационните покупко-продажби, в случай че има данни за осъществени нарушавания на закона, най-малкото тази инспекция, която ДАНС ще извърши, ще осветли метода, по който беше осъществена приватизацията, разяснява министърът.
Не съм правист, с цел да мога да преценява дали е допустимо покупко-продажби, случили се преди толкоз доста години да бъдат преразглеждани. По-скоро отговорът би трябвало да е не, само че в случай че се знае истината за прехода, особено в частта "приватизация ", евентуално ще се дадат доста отговори на въпроси, които си задават елементарните жители, добави Горанов.

Попитан дали в качеството си на финансов министър има информация, която да даде на ДАНС, министърът сподели, че такава информация по-скоро би трябвало да се търси в звената, които са правили приватизацията - Агенцията за приватизация, министерства.

Горанов добави, че ведомството разполага с данни за това какъв брой пари са постъпили от приватизационните покупко-продажби. Дали е могло да бъдат повече? Вероятно - да, сподели Горанов.

Помолен да разяснява изявлението на президента, че би трябвало да се проверява връзката основен прокурор - министър председател, във връзка със специфичните разследващи средства, Горанов съобщи, че не би могъл да разяснява това в този подтекст, само че добави, че "ако е осъществявана някаква инспекция от ДАНС във връзка с избрани длъжностни лица, те имат цялостния боеприпас да правят съответните механически дейности ".

Попитан дали има връзка сред премиера и основния прокурор, Горанов сподели, че не мисли, че имат връзка отвън написаното в Конституцията.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР