Колкото повече се разширява базата на църквата, колкото повече хора

...
Колкото повече се разширява базата на църквата, колкото повече хора
Коментари Харесай

Доц. Мариян Стоядинов: Колкото повече се разширява базата на църквата, толкова повече страсти ще има в един избор


Колкото повече се уголемява базата на църквата, колкото повече хора са ангажирани в църковния живот, толкоз повече пристрастености ще има в един избор. Това означи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " доцент Мариян Стоядинов във връзка изборите за нов Видински митрополит:

Преди 30 години, когато са правени такива избори, те са били лимитирани до един доста дребен кръг хора – единствено ангажираните с църковната администрация, до момента в който в този момент има доста повече схващане за църковния живот, доста повече настройки за това да предпочетеш един вместо различен и не постоянно се съблюдава мярката, т.е. не постоянно се резервира църковният дух, църковният манталитет, когато се подхожда към едно такова значимо събитие за епархията. Тръгва се като към политически избори.

Всеки един от митрополитите, както и патриархът в това число, е свободен човек и може свободно да даде гласа си, даже с риск да загуби. Това е нещо, в което никой не влага страст. Не е болежка за умиране.

Цялото изявление с доцент Мариян Стоядинов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР