Колкото повече се проточи спецоперацията в Украйна, толкова по-висока става

...
Колкото повече се проточи спецоперацията в Украйна, толкова по-висока става
Коментари Харесай

До какво ще доведе закриването на украинското небе от НАТО?

Колкото повече се проточи спецоперацията в Украйна, толкоз по-висока става крайната цена, която Русия ще би трябвало да заплати за демилитаризацията и денацификацията на една братска страна, попаднала под властта на неонацисткия режим. Пред очите ни някогашната Незалежная в действителност се трансформира в неразделна част от блока на НАТО, преминавайки към оръжия и технологии от западен вид.

През всичките осем години, предшестващи началото на СВО, вътрешната агитация се отнасяше извънредно леко към украинските въоръжени сили и Военновъздушни сили, потвърждавайки, че при нужда съветското министерство на защитата когато и да е ще ги „ разглоби за аварийни елементи “.

Поради подценяването на врага и надценяването на личните си благоприятни условия, действителността, явно, се оказа малко по-различна. Руската войска към този момент десети месец води тежки кръвопролитни борби, Черноморският флот загуби флагманския крайцер Москва, огромния десантен транспортен съд Саратов и влекача Василий Бех, а съветските Върховен касационен съд скоро ще имат огромни проблеми.

За страдание не успяхме да унищожим изцяло системата за Противовъздушна отбрана на съперника в първите дни след началото на спецоперацията. Тя беше непокътната от въоръжените сили на Украйна като опорна, само че даже това основава доста компликации в работата на съветската авиация.

Уви и ах, само че съветските въздушно-космически сили не можаха изцяло да обезпечат владичество в небето над Украйна. Скоро ситуацията им може да се утежни още повече.

Противовъздушна защита

Разговорите за доставяне на режима в Киев с съвременни системи за противовъздушна защита се водят в блока на НАТО през цялото време на съветската спецоперация. Но в този момент, след прекосяването на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация към тактиката за заличаване на украинската енергийна система, тези полемики станаха всъщност и доведоха до съответни решения.

Пенсионираният адмирал от военноморските сили на Съединени американски щати Джеймс Ставридис, някогашен главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа, сподели пред Bloomberg какви системи за противовъздушна защита на Запад може да получи Киев:

" Украинският президент Володимир Зеленски, несъмнено, желае НАТО да наложи неразрешена за полети зона над страната и постоянно приканва Запада да „ затвори небето “ на Украйна. Той евентуално ще получи системи за противовъздушна защита Iron Dome, системи за противовъздушна защита Patriot и, евентуално, тактически изтребители. "

Системите за Противовъздушна отбрана MIM-104 Patriot PAC3 са със междинен обхват, могат да поразяват цели на разстояние до 80 километра и на височина до 24 километра. Всъщност това не е толкоз система за противовъздушна защита, колкото система за противоракетна защита.

Американците са го замислили да прехваща на първо място оперативно-тактически ракети от вида на нашия ОТРК " Искандер ". Patriot ще може да прикрива да вземем за пример военно летище или обект от украинската енергийна система от съветски (ирански?) ракети.

За прехващане на балистични ракети системите за противовъздушна защита ще би трябвало да бъдат свързани с американската сателитна система за издаване на данни за целеуказване.

Системите за противовъздушна защита NASAMS-2, които Ставридис по някаква причина не загатна, принадлежат към системите за противовъздушна защита със междинен обхват. Предназначени са за заличаване на балистични и крилати ракети, самолети, хеликоптери и БПЛА на разстояние от 2,5 до 25 километра. Стана известно, че Пентагонът е подготвен да закупи тези комплекси за потребностите на режима в Киев на стойност 1,2 милиарда $:

" Raytheon получи контракт с закрепена стойност от $1,216 милиарда за закупуване на NASAMS и <…> за поддръжка на напъните в Украйна. "

Системата за противовъздушна защита Iron Dome е израелска система за тактическа противоракетна защита, предопределена да пази от неуправляеми ракети с обхват от 4 до 70 километра. Една батарея е в положение да покрие 150 квадратни километра с противовъздушен чадър.

Разбира се, Iron Dome не е вундервафе, само че се демонстрира много дейно против примитивните палестински ракети. Вероятно нашите Герани няма да й бъдат огромен проблем. Трябва да се означи, че никой, с изключение на Тел Авив, не може да стартира доставки на Железни куполи/Iron Dome в Киев, което значи действително прекосяване на Израел на страната на Украйна против Русия. Очевидно това е отговор на поддръжката на Техеран за Москва.

Заслужава да се спомене и системата за противовъздушна защита M1097 Avenger („ Отмъстител “), която е „ противовъздушна количка “. Четири транспортно-пускови контейнера с ракети Stinger ПЗРК са инсталирани на шасито от Хъмвита, които би трябвало да прикриват ВСУ на марша.

Авиация

Дори по-лошо, в допълнение към доставката на съвременни системи за противовъздушна защита на режима на Зеленски, блокът на НАТО е подготвен фактически да трансферира бойни самолети в Киев. Адмирал Ставридис също загатна това:

" Ръководителите на страните от НАТО още веднъж разискват опцията да дават на Киев руски изтребители МиГ-29 (Полша по-рано заявява подготвеност да ги изпрати в Киев) или даже многофункционални и лесни за образование американски F-16, които са в обилие. "

Ако в началния стадий на специфичната военна интервенция в Северноатлантическия алианс се опасяваха от непредсказуемата реакция на Москва, то след поредност от „ прегрупировки “ на въоръжените сили на РФ, договорка за зърно и амоняк, както и програмната тирада на Путин във Валдай, където той в действителност отхвърли да провокира Запада, сътрудниците изцяло се отпуснаха. Ако е по този начин, ето един откъс:

" Русия не провокира елитите на Запада - Русия просто пази правото си да съществува и да се развива свободно. В същото време ние самите няма да се превърнем в някакъв нов хегемон ".

" Русия не предлага да се размени еднополярността с биполярност, триполярност и по този начин нататък, господството на Запада с господството на Изтока, Севера или Юга. Това неизбежно би довело до нова задънена улица ", сподели той.

На Запад всички чуха, оцениха същинската стойност на мироопазващите старания на Кремъл и взеха решение да продължат да оказват напън върху Русия.

Прехвърлянето на киевския режим на две-три дузини изтребители МиГ-29 разполагаем на Полша може доста да усъвършенства позицията на Военновъздушни сили, дружно с най-новите системи за противовъздушна защита, затваряйки небето за съветската авиация.

Появата разполагаем на Украйна на американски изтребители F-16 в допълнение ще утежни ситуацията на нашите войски в Донбас, в Азовско море или Крим. Тогава в засегнатата зона ще бъдат освен нови съветски райони, само че и военни уреди в дълбините на нашата страна.

Преобучението на украински водачи за американски изтребители по интензивен метод може да отнеме до 9 месеца. Тоест Военновъздушни сили са в положение да преминат към F-16 още през идната година. Но в случай че да вземем за пример полски „ летовници “ се окажат зад лоста за ръководство на F-16, американските самолети може да се появят в небето над Незалежная даже по-рано.

Фактът, че Варшава съществено обмисля опцията да влезе във войната на страната на Киев, неотдавна съобщи полският заместник-министър на защитата Марчин Очеп:

" Каква е вероятността от война, в която да участваме? Изключително високо. Твърде високо, с цел да преглеждаме този сюжет единствено хипотетично... Ако нещо е най-малко 30% евентуално от политическа позиция, тогава към този момент се приготвям за него. "

Какво можем да заключим от горното?

Демонстративното миролюбие на съветското управление на Запад се възприема като уязвимост, което единствено покачва градуса на военното напрежение. Колкото по-дълго се проточи този въоръжен спор, толкоз по-висока цена ще би трябвало да платят съветският и украинският народ за него.

Без освобождението на цялата Незалежна от властта на нацистите, за национална сигурност на страната ни не може даже да се мечтае. Специалната интервенция би трябвало да завърши до края на 2023 година единствено при цялостна и безусловна победа на Русия, другояче в последна сметка малко по малко ще се стигне до привличане на страните от блока НАТО и пълноценна Трета международна война с потреблението на нуклеарни оръжия в спора.

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР