Колкото повече се купуват гласове, толкова по-неефективни са медийните кампании.

...
Колкото повече се купуват гласове, толкова по-неефективни са медийните кампании.
Коментари Харесай

Сидеров е пример как журналистите нямат инструмент срещу произвола

" Колкото повече се купуват гласове, толкоз по-неефективни са медийните акции ". Това сподели пред БНР медийният специалист и някогашен ръководител на Съвет за електронни медии Георги Лозанов и разясни, че тъй като акцията през медиите не дава резултат, по тази причина се заплаща непосредствено на гласоподавателя. Той разяснява, че медийната акция за локалните избори е била скучна и по разпоредбите.

" Медийните акции са доста малко медийни, те са политически акции. Чрез Изборния кодекс и съпътстващи контракти медиите се трансформират в политически пиар на претендентите, което е назад на това, което се чака от медиите - да извършат журналистическа работа, тъй че да дадат опция на гласоподавателя да направи своя избор ", разяснява Лозанов в предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт ".

Според специалиста, в случай че акциите се освободят и публицистите вземат решение кого да поканят, изключително в публичните медии, където не би трябвало да бъдат платени интервютата с претендентите, явяващи се на избори, това ще промени инструментариума, с който медиите могат да си служат:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР