Колкото повече се движи камионът по пътищата, толкова по-ниска тол

...
Колкото повече се движи камионът по пътищата, толкова по-ниска тол
Коментари Харесай

Колкото повече се кара камионът, толкова по-ниска ще е тол таксата

Колкото повече се движи камионът по пътищата, толкоз по-ниска тол такса ще се заплаща. Това е новото за което се схванаха превозвачите и ръководещите около въвеждането на тол системата, чийто старт беше отсрочен от 16 август 2019 година за 1 март 2020 година

Това е обратно на логиката, която години наред ръководещите обясняваха за въвеждането на тол таксите - колкото повече рушиш пътя и замърсяваш околната среда, толкоз повече плащаш.

На среща в районното министерство във вторник бизнесът предложи колите над 3.5 тона, които имат изминати над 10 000 километра на месец, да получат отстъпка от 30% при заплащането на тол таксата. При изминати над 7500 километра отстъпката да бъде 20%, а при над 5000 км – 10%.

И заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков се съгласи. Обясни, че отстъпките се вършат за тежкотоварните коли – български и непознати, които возят стока главно в България. Само допреди година, когато към момента беше министър на районното развиване, Нанков споделяше, че с тол системата се вкарва справедливият принцип, който повече разрушава пътищата и замърсява околната среда да заплаща повече.

Това е второ оттегляне на страната пред бизнеса за тол таксата. След първата среща беше понижен обсегът на платените пътища от 10 800 км на 5900 км. Това надлежно докара до планувано понижение на приходите от " печатницата за пари ", както министър председателят Бойко Борисов назовава тол системата, от над 1 милиарда лв. на едвам 600 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР