Колкото повече наблягаме на физическата активност, толкова по-предпазени ще бъдем

...
Колкото повече наблягаме на физическата активност, толкова по-предпазени ще бъдем
Коментари Харесай

Кои са ползите от физическата активност в средна възраст?


Колкото повече акцентираме на физическата интензивност, толкоз по-предпазени ще бъдем от меланхолия и сърдечно-съдови болести , демонстрира ново изследване. А изключително значимо е за хората на междинна възраст.

Изследване върху 18 000 пациенти е посочило, че тези, които отделят време за извършения имат доста по-нисък риск от развиване на меланхолия. Както и по-малка възможност от летален излаз, в резултат на сърдечни болести, подбудени от меланхолия. А даже и да не страдаме от това психическо положение, физическата интензивност самa

по себе си ни пази от кардио-васкуларни болести.

" Има добре известна връзка сред депресията и проблемите със сърцето ", съобщи доктор Бенджамин Уилис, епидемиолог в Cooper Institute в Далас.

По данни на проучването е открито, че хората със сърдечно-съдови болести са най-застрашени от развиване на меланхолия. А тези, страдащи от меланхолия имат по-висок риск от сърдечен удар в по-късен стадий от живота.

Д-р Сатжит Бхури, кардиолог в болничното заведение Lenox Hill в Ню Йорк, декларира, че изключително при пациентите с депресията, физическата интензивност е доста значима, защото това положение може да докара до органични промени, увеличаващи риска от сърдечно-съдови болести. За страдание е доста дребен процентът на хората, отговарящи на изискването – най-малко 150 минути седмично аеробна интензивност.

Добрата вест е, че няма ограничаване на каква възраст можем да стартираме да упражняваме, настояват експертите.

Свързани публикации.. Повече физическа интензивност - по-дълъг живот 0 Кратки интензивни тренировки като лек против депресията 0 Сърцето променя своята активност през лятото 0

„ Никога не е късно да станеш от дивана “ - споделя Уилис. Примери за умерена до енергична интензивност включват: вървене, джогинг, плуване и колоездене . Той поучава обаче,

преди да стартираме нова стратегия за физическа интензивност, да се посъветваме с доктор.

За изследването Уилис и сътрудниците му са събрали данни за 17,989 здрави мъже и дами на междинна възраст 50 години, които са посетили клиника за превантивни ограничения. Данните са събирани от 1971 година до 2009 година Изследователите са изчислявали пригодността за физически извършения от тестванията за тренировки, депресията от досиета на Medicare и смъртните случаи от сърдечни болести.

Независимо, че тежестта на депресията при участниците в изследването не е тъкмо избрана, изводите са подкрепили тезата, че упражненията са мощен антидепресант ".

Докладът е оповестен

в списание JAMA Psychiatry.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР