Колкото повече милиардери има в един град, толкова по-скъпи са

...
Колкото повече милиардери има в един град, толкова по-скъпи са
Коментари Харесай

Най-скъпите луксозни имоти

Колкото повече милиардери има в един град, толкоз по-скъпи са парцелите в него. Доказателство за това е Ню Йорк. В мегаполиса са едни от най-скъпите парцели в света, а броят на милиардерите е 85 - от някогашния кмет на града Майкъл Блумбърг до известния инженер и предприемач Дейвид Кох. Тяхната активност е спомогнала за повишаване на първокласните парцели с 15%. Актуалната междинна цена на квадратен метър жилищна повърхност е 34 660 $, сочи изследване на консултантската компания Savills.

Най-високите цени на първокласните парцели са в Хонг Конг и Токио, надлежно 90 100 USD/кв.м и 68 350 USD/кв.м. На трето място е Лондон с цена от 36 600 USD/кв.м. Що се отнася до водача измежду градовете, то в него живеят 79 милиардера, а за последните пет години цените на парцелите са се повишили с 51%.

Китайската столица Пекин е изключение - тук цената на квадратен метър първокласна повърхност не подхожда на броя на милиардерите. В този град те са едвам 61, а цените на разкош парцелите са едни от най-високите за страната - 19 160 USD/кв.м. Това е двойно повече спрямо преди 5 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР