Колкото по-трудна и взискателна е вашата работа, толкова по-малко контрол

...
Колкото по-трудна и взискателна е вашата работа, толкова по-малко контрол
Коментари Харесай

9 знака, че е време да напуснете работа

Колкото по-трудна и взискателна е вашата работа, толкоз по-малко надзор имате над това, което вършиме и толкоз по-голям е шансът да страдате от безсилие, хронична отмалялост, неприятен сън, тревога и меланхолия.

Повечето хора прекарват по-голямата част от деня си на работното място. Това значи, че е от извънредно значение да прекарвате времето си в добра компания. За страдание обаче лошият мениджмънт се среща на всички места, в най-големите компании и най-малкия бизнес. 

Дългото време, прекарано на неправилното работно място, може да нанесе тежки и трайни вреди. Ако сте пробвали всичко, за което можете да се сетите, с цел да подобрите нещата и не сте видели никаква смяна, най-вероятно е време да напуснете работата.

Решението да напуснем не се взима елементарно. Човек се страхува да не направи неточност, за която ще съжалява през целия си живот.

Добрата вест е, че има няколко ясни знака, който демонстрират, че е време в действителност да продължим кариерата си на друго място. Те са следните:

1. Компанията е пред банкрут

Според скорошно проучване, към 71% от компаниите в дребния бизнес затварят порти преди края на 10-тата година от тяхното учредяване. Ако изпитвате терзания за рентабилността на вашата компания, има огромна възможност те да са основателни.

Внимавайте за знаци като: неочакваното вкарва на предписание, съгласно което би трябвало да търсите позволение от вашия управител даже за най-малките фирмени разноски, зачестяването на съвещанията при затворени порти и неочакваното овакантяване на огромна част от високопоставените мениджъри. Ако изчакате до затварянето на компанията, ще попаднете в обстановка, при която ще би трябвало да се конкурирате с някогашните си сътрудници за нова работа.   

2. Нямате благоприятни условия за професионално развиване

Лесно е да останете на една и съща позиция с продължение на години. Ако обичате това, което вършиме, има огромна възможност да започнете да се чувствате прекомерно удобно на работното си място и да решите, че няма потребност да вършиме каквито и да е било промени. Важно е обаче да не забравяте, че всяка работа би трябвало да развива вашите умения и да усилва цената ви като чиновници. Ако не научавате нищо нови и просто изпълнявате едни и същи задания, до момента в който хората към вас получават покачвания и работят по специфични планове, значи е време да потърсите работа на друго място.

3. Не сте в течение с последните събития във компанията

Имате ли възприятието, че постоянно последни научавате за протичащото се на работа? Ако не сте канени на събиранията на екипа, в случай че рядко се срещате лице в лице с вашия директен началник и в никакъв случай не сте чували за огромния план, за който всички останали са толкоз разчувствани, това би могло да значи, че вашият началник ви възприема като поредния служител, който просто запълва бюрото, в сравнение с като скъп помощник.

4. Знаете повече от вашия началник

Може да бъде извънредно изнервящо и демотивиращо да работите за някой, който смятате за по-малко дипломиран и компетентен от вас, само че същинският проблем е доста по-дълбок от това. Ако не вярвате в способността на вашите ръководители да вземат верни решения за компанията, ще живеете в непрекъсната неустановеност. Още повече, че в случай че сте прави и шефът ви в действителност е незапознат, най-вероятно ще се окажете безработни, когато компанията затъне.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР