Колкото по-нестабилна е международната обстановка и по-сериозни са глобалните предизвикателства,

...
Колкото по-нестабилна е международната обстановка и по-сериозни са глобалните предизвикателства,
Коментари Харесай

Колкото по-нестабилен е светът, толкова по-важно е китайско-европейското сътрудничество

Колкото по-нестабилна е интернационалната конюнктура и по-сериозни са световните провокации, толкоз по-голямо значение за света имат китайско-европейските връзки, сподели срещата на 1 декември сред китайския ръководител Си Дзинпин и гостуващия в Пекин ръководител на Европейския съвет Шарл Мишел.

Това е първата персонална среща сред двамата, след избирането на Мишел за ръководител на Европейския съвет.

Поради исторически, културни и разлики в степента на развиване и идеологията, обикновено е Китай и Европа да заемат разнообразни мнения по някои въпроси. Но сред тях не съществува дълбоки стратегически разлики и спорове. Зачитането на главните ползи на другата страна е основно за разрешаването на търканията посред им и е необходим градивен метод.

Икономическото и комерсиално съдействие постоянно е било основа на китайско-европейските връзки. През първите 10 месеца на тази година размерът на двустранната търговия е достигнал 711,4 милиарда $, което е нарастване от 6,3% на годишна база. Китай е главният търговски сътрудник на Европейски Съюз, а Европейски Съюз е вторият по-големина за Китай, тъй че връзките сред двете страни се основават на взаимна взаимозависимост в стопански проект.

Колкото по-нестабилна е интернационалната конюнктура и по-сериозни са световните провокации, толкоз по-голямо значение за света имат китайско-европейските връзки. И би било обикновено в тази конюнктура Европейски Съюз да следва стратегическата самостоятелност, и да работи дружно с Китай за по-нататъшния прогрес на техните връзки в името на общото богатство и стабилността на света.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР