Колкото по-мощни и усъвършенствани смартфони да излизат на пазара, всеки

...
Колкото по-мощни и усъвършенствани смартфони да излизат на пазара, всеки
Коментари Харесай

Какво да направите, ако телефонът ви забие?

Колкото по-мощни и усъвършенствани смарт телефони да излизат на пазара, всеки един от тях може да има неприятни моменти, като това да " забие " в някой значим миг, до момента в който изпращате значим мейл, да вземем за пример. В такава обстановка постоянно човек се нервира толкоз, че не работи разумно.

От Lifehacker дават няколко потребни съвета по какъв начин би трябвало да се работи при положение, че телефонът ви в един миг блокира изцяло:

1. Имайте самообладание

На първо място значимото е за няколко минути на устройството да му се даде " отмора ". Има случаи, в които смарт телефонът може самичък да се оправи с казуса и след къса пауза да проработи още веднъж обикновено. Има вид приложението, което е било употребявано сега на " забиването ", да изчезне от екрана и даже да се " самоизтрие " от паметта.

 Най-големите неточности при зареждането на телефона
Най-големите неточности при зареждането на телефона

Те редуцират продължителността на живота на батериите

2. Какво обаче, в случай че устройството не се оправи единствено с казуса?

Тук към този момент идва моментът за потребление на физическите бутони на телефона. При моделите на Samsung се натиска и се задържа пауър бутонът дружно с този за понижаване на звука за най-малко 10 секунди за рестартиране. Тази композиция работи и за телефоните на някои други производители, като LG.

При устройствата на Apple обаче може да има разлика според от модела. При iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus би трябвало да се натисне бутонът за увеличение на звука за напълно малко и по-късно да се освободи. След това се натиска този за понижаване на звука, а най-после се натиска бутонът за включване до момента в който на екрана се появи логото на Apple.

За iPhone 7 и iPhone 7 Plus по едно и също време се задържат бутонът за включване и този за понижаване на звука. При по-старите версии същата работа правят хоум бутонът и този за включване.

 Три аргументи да не си купувате прекомерно безценен смарт телефон
Три аргументи да не си купувате прекомерно безценен смарт телефон

Има и още доста такива

3. Ако след изключване телефонът не желае да се включи отначало

В подобен случай би трябвало да се опита със зареждане на устройството. В случай, че не се започва по този начин, би трябвало да се опита с друго зарядно устройство, тъй като остарялото може да се окаже, че има проблем.

4. Връщане на фабричните настройки

Това е последната стъпка, в случай че нищо друго не е помогнало. При Android устройствата се употребява така наречен " recovery mode ".

Телефонът да бъде изключен, а по-късно да се натиснат по едно и също време бутоните за контролиране на звука и за включване. На екрана би трябвало да се появи думата " start ", а след нея би трябвало да се натисне още веднъж бутонът за звука, с цел да се влезе в нужния режим. Той се започва с натискане на пауър бутонът.

След като се появи иконката на робота Android. След това се натиска отнобо бутонът за включване, натиска се един път този за звука и по-късно пауър бутонът се пуска.

Следва още веднъж натискане на копчето за звука до появяването на опцията " wipe factory reset ". За да се избере тази алтернатива се натиска пауър бутонът. След това още веднъж, с цел да се избере функционалността за рестартиране на системата. Трябва да се има поради обаче, че при връщането на фабричните настройки изчезва цялата информация от телефона.

 Всичко, което
Всичко, което " точи " от батерията на смарт телефона ви. И по какъв начин да го спрете

Няколко потребни съвета

При iPhone телефоните е нужно да имате компютър с iTunes. Устройството би трябвало да бъде обвързвано с компютъра и да бъдат употребявани комбинациите с бутони, които към този момент бяха упоменати.

В този случай обаче бутоните би трябвало да бъдат арестувани, до момента в който не се появи опцията за рестарт на системата. След това на компютъра се избира функционалността " update " в прозорчето, което ще се появи. След това iTunes ще рестартира iOS системата без да изтрива информацията в телефона.

 Кои са новите модели смарт телефони, които излъчват най-вече радиация?
Кои са новите модели смарт телефони, които излъчват най-вече радиация?

Изчисленията на немската работа за отбрана от радиацията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР