Колкото по-миниатюрно е произведението, толкова предизвикателството е по-голямо. Изкуство, което

...
Колкото по-миниатюрно е произведението, толкова предизвикателството е по-голямо. Изкуство, което
Коментари Харесай

Зелена светлина: Изкуство от хартия

Колкото по-миниатюрно е творбата, толкоз предизвикването е по-голямо. Изкуство, което изисква голяма умелост, огромно доза вътрешно успокоение и самообладание.

Германецът Щефан Линер гледа на света по-друг метод. В смален вид и направен от хартия. Хоби, което с годините се е трансформирало в пристрастеност.
Щефан Линер: Повечето хора не имат вяра, че тези фигурки са направени от хартия. Да, знам множеството хора откачат от сходна работа. Само след минути захвърлят всичко. Но за мен това е отмора. По този метод аз се отпущам.
Не помни по кое време се появило желанието да твори с хартия. Казва, че постоянно е обичал да майстори. Създаването на дребни фигури е неговия метод да премисли света и всекидневието.

Щефан Линер: Изкуството от хартия е превзело живота ми. То е част от всекидневието ми. Когато карам кола, или пък когато сина ми гледа някой филм. Когато се впечатли от нещо, и каже „ Уау! ", аз го възпроизвеждам от хартия. Всякакви ежедневни неща аз трансформирам в хартиени облици.
Умалена галактика, която Щефан не желае да напуща. С голямо самообладание и умелост продължава да преоткрива насладата от минимализма.
Щефан Линер: Благодаря на Бог, че ме е благословил с доста спокойни ръце. А това е главното, което се изисква освен това изкуство, както и самообладание. Защото от време на време са нужни часове. Помня, че най-дълго съм работил 11 часа без спиране.
Колко е дребен светът на Шефан? Достатъчно, с цел да сложи палат върху великденско яйце. И да придаде тъкмо преди великденските празници съответен смисъл на категориите като примирение, самообладание и неизменност - както в набожен, по този начин и в персонален проект.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР