Колкото по-малко ядем, толкова по-дълбоко тялото ни навлиза в режим

Колкото по-малко ядем, толкова по-дълбоко тялото ни навлиза в режим ...

15 храни, които топят мазнините.


Колкото по-малко ядем, толкова по-дълбоко тялото ни навлиза в режим на готовност. Тогава то е склонно да преобразува приетите калории в мазнини, за да ги складира в запас. Ето защо нискокалорийната ви диета не дава особени резултати, а и ви кара да се чувствате крайно изтощени. Организмът се нуждае от енергия, за да извършва всички процеси. Когато се храните с намален брой калории, той се опитва да си запази част от тях за „черни дни“.

Вместо да гладувате и да изтощавате тялото си до краен предел, наблегнете на някои храни, които имат изгарящ мазнините и калориите ефект.

Кои са те, вижте в следващите редове.

Бобови

Бобовите растения дават растителни протеини, много големи количества фибри и минерали, които засищат и същевременно балансират нивата на кръвната захар. Въглехидратите в тях са полезни и се разграждат бавно. Това спомага за контрола на диабета, на глада и приема на излишни калории.

Костен бульон

Съвкупността от аминокиселини, колаген и антиоксиданти в бульона, сварен от кости, е един от най-добрите механизми за ускоряване на метаболизма и топенето на излишните калории.

Горски плодове

Горските плодове са сред най-богатите доставчици на полезни антиоксиданти в природата. Те са бедни на калории, които ги прави важни и за контрола на диабета, освен на теглото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 
По публикацията работи: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg