Колкото по-късно са изборите, толкова по-голяма е вероятността служебно правителство

...
Колкото по-късно са изборите, толкова по-голяма е вероятността служебно правителство
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ за решението за датата на изборите: Дали здравето е истинският мотив на Радев?

Колкото по-късно са изборите, толкоз по-голяма е вероятността служебно държавно управление да провежда освен парламентарните, само че и идващите президентски избори. Това написа във "Фейсбук " депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

"Дали здравето е същинският претекст на Радев? Иронично е човек, който цяла година се прави, че вируса не съществува, половин година призоваваше за избори, тъкмо когато всички здравни специалисти чакаха втора вълна, до преди месец подхранваше подозрения във имунизациите и призоваваше за отбрана на антиваксърите, през днешния ден да се тормози, че по време на изборите може да има здравни опасности ", разяснява Гаджев последните думи на президента Румен Радев по отношение на насрочването на идващите парламентарни избори.

Като цинично търсене на "служебно преимущество за президентските избори " дефинира той дейностите на президента. "Така Радев самичък ще провежда изборите за президент, до момента в който държи цялата власт в страната. Според всички прогнози след парламентарните избори мъчно ще се сформира държавно управление, като е допустимо даже да се отиде на нови избори ", разяснява още той.

Христо Гаджев отбелязва обрисува три сюжета. Ако срокът от датата на изборите до сформиране на държавно управление е към 2 месеца, след което е допустимо да бъде формиран 3 месеца длъжностен кабинет и най-малко 1 месец до образуване на нов кабинет.

Ако изборите са април пък – това значи най-малко доникъде на октомври може да ръководи служебно държавно управление, даже по време на президентската акция, като се чака на 6 ноември да са президентските избори.

Ако изборите са май – доникъде на ноември. Т.е. служебно държавно управление на Радев, ще организира освен организацията, само че и самите избори за президент.

"Трябва да се знае, че президентски и парламентарни избори не могат да се проведат по едно и също време! Да не се окаже, че това е същинската причина за отсрочване на изборите ", написа още депутатът от ГЕРБ.

Дали здравето е същинският претекст на Радев? Иронично е човек, който: цяла година се прави, че вируса не съществува,...
Публикувахте от в
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР