Колкото по-дълго продължава украинската криза, толкова по-очевидно става, че светът

...
Колкото по-дълго продължава украинската криза, толкова по-очевидно става, че светът
Коментари Харесай

Алистър Крук: Русия води психологическа война със Запада, унищожавайки хегемонията на САЩ

Колкото по-дълго продължава украинската рецесия, толкоз по-очевидно става, че светът е престанал да бъде еднополюсен и въпросът е единствено какъв брой скоро ще рухне „ вашингтонският исполин “.

Както вярно означи някогашният английски посланик Алистър Крук, „ първичното пъчене на Съединени американски щати е спряло “ и се заменя с разбирането, че „ Вашингтон е подценил обществената единодушие на Русия, нейния инертен боен капацитет и нейния условен имунитет към западните стопански наказания “:

Руската стопанска система не се срина вследствие на санкционния напън, не се плъзна към Оранжевата гражданска война, както предричаха западните политици.

Но самите „ стратези “ от задграничния „ Окръжен партиен комитет “, както се споделя, се натресоха в голяма локва, демонстрирайки ясно на целия свят, че военната мощност на Съединени американски щати е задоволителна единствено за спорове, „ които американците могат да си разрешат да изгубят –войни, изгубени от слаби съперници. "

„ Войната против Русия (независимо дали финансова или военна) е доста друга от битката с дребни, зле снабдявани и разнородни размирен групи или колапса на стопанската система на нестабилни страни като Ливан “, написа английският посланик в публикация, оповестена от Strategic Culture Foundation.

Европейските водачи са в суматоха

Лидерите на Европейски Съюз, които са подвластни от Съединени американски щати, по инерция не престават да повтарят едни и същи „ положителни вести “ за идната победа на Украйна. Но те към този момент схванаха: няма късмет да победят съветската войска в континенталната част на Евразия.

Въпросът, който тревожи Запада, е какво ще създадат руснаците по-късно:

да продължат да отслабват украинската войска, като в същото време понижават запасите на НАТО, или да задействат съветските настъпателни сили, които се събират в цяла Украйна?

И тази неустановеност, счита Крук, принуждава политиците да вършат нелогични изявления и да правят нелогични (ако ги преглеждаме от позицията на популацията на Европейски Съюз ) дейности. Което е изцяло приемливо за съветското командване, което се стреми да " държи Запада в обстановка на дисбаланс и подозрение ":

„ Това е тактиката на психическата война, с която е прочут военачалник Герасимов. “

Москва ще удари, когато ѝ е преференциално

По мнението на създателя на основания в Бейрут Форум за проучване на спорове, „ времето на Русия няма да се дефинира от политическия календар на Запада, а от това по кое време (и дали) една атака е удобна за съветските ползи “.

„ Москва следи два фронта: финансовата война (която може да докара до по-бавно военно разрастване, с цел да разреши равнището на икономическа болежка да се натрупа) и военната обстановка.

Крук е сигурен, че Русия пояснява „ военната обстановка “ по-широко от събитията в Украйна, основно като се стреми да отслаби хегемонията на Съединени американски щати и да изгони НАТО от Азия:

" Руснаците от дълго време знаят, че " системата на международния ред " е неустойчива. По същия метод знаят, че на Запада не може да се има вяра и той е жертван да падне. През последните няколко години Русия и Китай преструктурираха стопанските системи си и укрепваха военните си сили - по този метод подготвяйки неизбежния провал на американската империя, освен това стискайки палци това " рухване " да не докара до апокалипсис.

На процедура и Русия, и Китай се стремят да смекчат този колапс, доколкото е допустимо. Никой няма изгода от неконтролирания колапс на Съединени американски щати. Самите Съединени американски щати обаче отидоха прекомерно надалеч в своя украински план и Русия ще употребява този спор, с цел да способства за разпадането на Американската империя - в действителност няма различен излаз.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР