Колкото по-дълго ние като бизнес лидери сме в на пандемична

...
Колкото по-дълго ние като бизнес лидери сме в на пандемична
Коментари Харесай

Петте принципа на модела R.E.A.C.T.

Колкото по-дълго ние като бизнес водачи сме в на пандемична рецесия, толкоз повече ще следим еволюция в това, което считаме за „ елементарен бизнес “. Като водачи би трябвало да разберем кривата на измененията, създадена от Елизабет Кублер-Рос, описваща по какъв начин хората ще реагират както персонално, по този начин и организационно на смяна. Вашите чиновници са на разнообразни места на тази крива и би трябвало да разберете по какъв начин да управлявате през петте стадия на отказване, яд, договаряния, меланхолия и приемане. Лидерите не могат да стартират да оказват помощ на чиновниците си по време на рецесия, в случай че не са способни да реагират дейно на смяната. Използвайки петте правилото на това, което назовавам R.E.A.C.T. модел, водачите могат да поддържат по-добре и да управляват посредством кривата на смяна на COVID-19.

R като „ read “

Лидерите би трябвало да схванат метода, по който се оправят чиновниците. Най-лесният метод е просто да ги попитат, да създадат пулсово изследване за това по какъв начин те се настройват по отношение на измененията.

Наред с количествените данни, разгледайте типовете проблеми, повдигнати от отдела по човешки запаси, с цел да прецените дали има спад в ангажираността на чиновниците. Проучете настроенията в обществените медии от личния състав. Това са всички сигнали, които могат да ви оказват помощ да разберете по-добре по какъв начин се оправят вашите хора.

Е като „ empathy “

След като разберете по какъв начин хората се оправят със обстановката, пробвайте се да деянията съпричастност към проблемите, през които те минават. Никога не знаете пред какви провокации са изправени вашите чиновници. Може да се грижат за член на фамилията, или може би се борят с изолацията, тъй като живеят сами. Разговорите са късмет чиновниците ви да се почувстват подкрепени или чути от управлението.

А като „ acknowledge “

Нека хората знаят, че ги виждате и ги чувате. Вашите чиновници желаят да знаят, че не са сами и като водач, вие признавате, че това не е елементарно или обикновено. Това самопризнание разрешава на сътрудниците ви да видят уязвимостта на водача си. Така се основава пространство, в което водачите да моделират вярното държание, тъй че техният личен състав да вижда и отразява тези качества.

C като „ communicate “

Споделянето на запаси и общуването са способи, които оказват помощ да убедите личния състав на компанията, че ги подкрепяте в сложните моменти. Това изисква поправяне на упованията за продуктивността. Някои чиновници ще записват необикновено показване в отговор на рецесията, до момента в който при други ситуацията може да търпи промени в негативна посока. Истината е, че всеки чиновник се оправя по отношение на самостоятелните си качества и качества. Общуването оказва помощ да разбирате по-добре сътрудниците си и основава психическа сигурност.

T като „ translate “

Когато бях дете, играехме игра, наречена „ негоден телефон “. Седяхме в кръг на пода и прошепвахме известие на индивида, който седи до нас, а по-късно той го предаваха на индивида, който седи до тях и така нататък В последна сметка известието, достигнало до последния човек от редицата, постоянно се различаваше от това, което е било споделено първоначално. Поуката от историята: известията могат да се изгубят при превод.

Уверете се, че мениджърите могат да усвоят и преведат известието, тъй че чиновниците да знаят, че са разбрани и подкрепени. Имайте поради, че известията от водачите постоянно са неправилно тълкувани, неразбрани или стигат подправени до обособените хора в компанията.

Промяната в никакъв случай не е лесна, само че доктор Мая Анджелу може би го е споделила най-добре: „ Ако нещо не ви харесва, променете го. Ако не можете да го измененията, променете отношението си към него “.

Източник: Бернар Коулман, Inc

Редактор: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР