Колкото по-често се срещаме, толкова по-добре и колкото по-малко говорим

...
Колкото по-често се срещаме, толкова по-добре и колкото по-малко говорим
Коментари Харесай

Желязков иска работа в ЕП и по-малко приказки у нас за пакета Мобилност

" Колкото по-често се срещаме, толкоз по-добре и колкото по-малко приказваме политически за вътрешна приложимост, толкоз по-добре ". Такъв коментар направи транспортният министър Росен Желязков по време на среща с българските евродепутати и транспортния отрасъл по въпроса за пакета " Мобилност ".

Той упорства за един по-справедлив мобилен пакт на дневен ред, а на равнище съвет и парламент да имаме нов метод. По думите му страната ни е изправена пред нова институционална обстановка, тъй като всичко е ново, следва нова Транпортна комисия, нов Европейски парламент и нови докладчици.

На всички тези " фронтове и платформи " на увещание освен на политици и на хора, които взимат политически решения, само че и на обществата от държавите-членки на Алианса, е значимо да се изясни какъв е бизнес моделът на периферните страни, изясни транспортният министър.

Желязков уточни, че транспортното министерство постоянно може да бъде хазаин на сходни срещи и не е нужно да се вършат обособени начинания. По думите му в този момент е моментът за оперативната работа с ясното схващане, че каквото и да си кажат на срещата, то ще бъде притежание, цел и задача на сътрудниците от Алианса.

От своя страна евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки съобщи, че " изборите за Европейски парламент свършиха, а в този момент е време да си свършим работата ". Той настоя да разбираем българската позиция по пакета " Мобилност " в Европейския парламент.

Ще създадем всичко допустимо да имаме единна българска делегарация по тематиката за пакета " Мобилност. В това увери новоизбраният евродепутат от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки след среща с транспортния отрасъл по въпроса за пакета " Мобилност ".

Той увери, че по тематиката за мобилния пакет няма разделяне политическо или най-малко такова не е заявявано. По думите му от всеки един човек от транспортния отрасъл изложил своите опасения и оферти по пакета " Мобилност ", с които се обрисували няколко задания и няколко хрумвания, които ще се следват в Екологичен потенциал. " Всеки един от нас ще търси поддръжка и съидейници, с цел да се избегне проведената политическа акция от брюкселско журналистическо издание освен против България, само че и срещи периферните страни ", акцентира Джамбазки. Не би трябвало да се остава с внушението, че се пазят единствено българския народен интерес, защото това е общоевропейски интерес, отбрана на обединявания европейски пазар и свободното придвижване на артикули, хора, услуги и капитали.

Сред останалите задания пред българските евродепутати са местата в Транспортната комисия в Екологичен потенциал, търсене на съидейници в Европейския парламент. Освен това за българските евродепутати е доста значимо да има изясненост във връзка с новия европейски комисар по превоза.

От своя страна транспортният министър Росен Желязков разяснява, че е повдигната тематиката за обособените институционално показани тимове в съвета на Европейския съюз и Европейския парламент. По думите му позитивното е, че страховете, че национализмът ще господства в границите на Екологичен потенциал не са се оправдали. Желязков посочи, че задачата пред българските евродепутати е да се разшири кръгът на единомислещите. Те желаят да убедят останалите евродепутати в Екологичен потенциал за вредите, които ще донесе пакетът " Мобилност " в целия свят, а освен в държавите-членки. Той уточни, че се дължи пояснение на обществото в Централна Европа и изясненост до какво може да докара мобилният пакет, в случай че бъде признат. " Има въпроси, които не бихме желали да се засягат обществено и намерено, които може да бъдат предотвратени на политическо и икономическо равнище ", подчертава Желязков и добави, че всевъзможни спекулации, че има пробиви и пробойни, са неоснователни.

Цветелина Пенкова от ПЕС/БСП даде обещание, че социалистите ще не престават ясно да пазят българските национални ползи. Червените също по този начин упорстват за присъединяване в комисията, която се занимава с транспортните действия в Екологичен потенциал. Цветелина Пенкова има вяра, че българските евродепутати ще съумеят да се преборят за резултатите, които желаят. Тя изрази вяра, че българската делегация ще бъде обединена да отбрани българския народен интерес и транспортния отрасъл.

Припомняме, при започване на април европарламентът утвърди и трите промени в пакета " Мобилност ", на които се опълчват българските евродепутати и превозвачи.

След това транспортният министър изрази терзанието си от използването на текстовете от пакета.

Евродепутатът Ангел Джамбазки също уточни, че борбата за пакета " Макрон " ще влезе в идващия Екологичен потенциал.

Пакетът " Мобилност " влезе в дневния ред на пленарната сесия на Екологичен потенциал на 27 март по предложение на ръководителя на Алианса на либерали и демократи за Европа (АЛДЕ) Ги Верхофстат.

На гласуването на 25 март за дневния ред за постоянната сесия трима български евродепутати не участваха. Оказа се, че тъкмо толкоз трябваха, с цел да падне предлагането, което в последна сметка беше признато с 156 гласа " за " против 154 - " срещу ".

На 27 март обаче текстовете бяха върнати в транспортната комисия.

Въпреки това български превозвачи проведоха 2 митинга - в Страсбург и София.

На съвещанието на транспортна комисия бяха гласувани 1 224 оферти за промени, от които 1 126 не престават за гласоподаване в пленарна зала. Между тях са и импортираните от българските евродепутати оферти.

На 3 април стана ясно, че евродепутатите са отхвърлили и предлагането на българските си сътрудници пакетът " Мобилност " да бъде свален от дневния ред за днешното съвещание.

В края на май Ангел Джамбазки насочи покана към определените евродепутатиот ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Демократична България " за общи дейности по отношение на Пакета " Мобилност I ".

Преди седмица пък транспортният министър Росен Желязков заяви, че е изискал среща в Брюксел за пакет " Мобилност " в края на юли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР