Колкото и здравословно и разнообразно да се храним, трудно можем

...
Колкото и здравословно и разнообразно да се храним, трудно можем
Коментари Харесай

Как да изберем правилните за нас витамини

Колкото и здравословно и разнообразно да се храним, мъчно можем да си набавим всички нужни хранителни субстанции единствено с храната. И тук на помощ ни идват мултивитамините и питателните добавки , които към този момент са в голямо многообразие в аптеките.

Но не всеки път да изберем артикул, който ни подсигурява всичко належащо в една таблетка, е най-хубавият избор. Защото, преди всичко, би трябвало да се вслушаме в потребностите на личното си тяло.

Хранителен режим

Важно е да следим какво ядем и да имаме най-малко някаква обща визия за веществата, които си набираме с храната. А с добавките би трябвало да си набавим това, което тя по една или друга причина не ни дава.

Ако да вземем за пример сме вегани, значи сигурно ни липсват някои значими хранителни субстанции, които са единствено от скотски генезис. И наложително би трябвало да одобряваме в допълнение витамин B12, витамин А и калций.
 Снимка 433716

Здравословно положение

Ако имаме някакви съответни недоволства, като мускулни болки или високо кръвно налягане, би трябвало да изберем такива витамин, които ще ни оказват помощ да се оправим с тях.

Въпреки че няма по какъв начин да излекува депресията, витамин С има свойството да ни зарежда с сила и да повдига настроението. Витамин D пък оказва помощ при мускулни болки и ставни болести. Него е добре да одобряваме и в случай че излагането ни на слънчева светлина е мощно лимитирано.

Избор на артикул

На какви тъкмо витамини ще се спрем има значение и от гледна точна на техния състав. " Живите " витамини са извлечени от естествени източници и са доста по-полезни за нас. Добрият избор на добавка е на тази, която е предопределена за нашия пол и възрастова група, написа Wiki How.
 Снимка 433733

Допълнителни съставки

В състава на мултивитамините постоянно попадат и други субстанции, от чието съществуване не сме изключително щастливи. Затова е значимо постоянно да четем етикета и да заобикаляме изкуствените оцветители, хидрогенните масла, талка и титановия диоксид.
 Solein, Solar Food и храната от ток, вода и въздух на финландската компания
Финландска компания прави храна от ток, вода и въздух

Един кг ще коства 5 евро

Доза

Въпреки че витамините ни наподобяват безобидни, с някои от тях можем да предозираме. Такива са мастно разтворимите витамини (А, D, Е и К), остатъкът от които не се изхвърля с урината.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР