Колкото и здравословно да искаме да се храним, понякога мисиятаизглежда

...
Колкото и здравословно да искаме да се храним, понякога мисиятаизглежда
Коментари Харесай

Как да четем етикетите на хранителните продукти?


Колкото и здравословно да желаеме да се храним , от време на време задачата

наподобява съвсем невъзможна.

Често мислим, че сме купили нещо здравословно от магазина, а се оказва, че не е тъкмо по този начин. Затова е доста значимо деликатно да прочитаме етикетите на продукта.

Ето някои от особеностите, за които би трябвало да внимаваме:

„ Пълнозърнестите “ храни не постоянно са пълнозърнести

За страдание, етикетите за пълнозърнести храни постоянно изискват декодер. Силата на в действителност пълнозърнестите храни се крие в това, че се вършат от смилането на цялото зърно, в което се крият всички естествени фибри, витамини, минерали и потребни субстанции, значими за организма и даващи му нужната сила. Често обаче огромна част от продукта съдържа и рафинирано зърно. За да избегнем това, би трябвало да търсим съставки, разказани като "цели зърна " в горната част на етикета в листата със съставки.

Избираме разновидности с ниско наличие на мазнини, направени от неестествен материал

Повечето хора избират храни с по-ниско наличие на мазнини . И по принцип това е по-здравословно. Често обаче, с цел да бъде един артикул нискомаслен, мазнината е сменена с доста добавена захар или изкуствени съставки. Затова и тук е значимо деликатно да се прочете етикетът.

Свързани публикации.. Заблуда е, че натуралните сокове са потребни за здравето 0 Здравословните храни, които не би трябвало да консумираме (I част) 0 4 здравословни храни, които крият риск за тежестта 0

Ядем подсладени кисели млека

Консумацията на млечни артикули (в умерени количества) е значима за организма. Те ни доставят с белтъчини, витамини и минерали, от които имаме потребност. Когато става въпрос за кисели млека, закупените от магазина в множеството случаи са цялостни с добавена захар, масло и стабилизатори , с цел да му придадат млечна текстура. Затова най-хубавият вид е сами да си вършим кисело мляко, а за тези, които нямат опция, е добре да избират млеката с най-опростен лист от съставки.

Заблуждаваме се, че "натуралните " сокове

от магазина са потребни

Освен че изцеденият сок от избран плод не е толкоз здравословен, колкото изяждането на цялостен плод, множеството „ натурални “ сокове в магазините въобще не са такива. Има доста добавени овкусители, оцветители, ароматизатори . Съдържат и в допълнение количество захар и други подсладители, като фруктозен сироп, който е по-вреден и от захарта. Това е единствено дребна част от „ залъгващите “ потребни храни и питиета по магазините. Хранителната промишленост към този момент е толкоз ужасяваща и объркана, че би трябвало да бъдем постоянно бдителни, с цел да не се поддаваме на ловко направените съблазнителни оферти на „ потребни “ артикули, обгърнати в изкуствена агитация.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР