Колкото и странно да звучи, телефонът, към който сме пристрастени,

...
Колкото и странно да звучи, телефонът, към който сме пристрастени,
Коментари Харесай

Приложения, които се справят със зависимостта от смартфона

Колкото и необичайно да звучи, телефонът, към който сме пристрастени, може и да ни помогне да се преборим с тази взаимозависимост . Учените й споделят номофобия, а ние най-лесно я дефинираме като непрекъснато взиране в екрана на смарт телефона и мини сърдечни офанзиви всякога, когато не го напипаме в джоба.

Сега в центъра на нашето внимание са няколко приложения за смарт телефон, които ще ни оказват помощ да спрем да бъдем по този начин подвластни към виртуалния свят, който към този момент постоянно носим със себе си. Трябват ни единствено те и малко воля.

Space

Приложението работи, като първо проучва метода, по който използваме смарт телефона си - какво използваме най-често, с каква цел и по какъв брой време. След това нагласяме своите цели, а Space след прецизно дали ги изпълняваме.

 Снимка 359837

Например през днешния ден ще употребявам Фейсбук единствено половин час, а не нормалните два. Готови ли сме да пробваме? Space е налично гратис за Android i iOS.

Forest

Иновативно и на пръв взор леко необичайно приложение, изключително за упоменатата нагоре цел. Идеята тук е да посадим дървета и да следим по какъв начин порастват пред очите ни, върху екрана на смарт телефона . Колкото повече време отделяме на гората, толкоз по-бързо ще се развива.

А това ще ни донесе задоволство и ще ни накара да не мислим непрекъснато за по този начин изкушаващите обществени мрежи, които са единствено на един клик разстояние. Forest би трябвало да е на напред във времето, с цел да се развиват растенията.

 Снимка 359839

Когато отворим друго приложение, гората стартира да изсъхва и умира поради неналичието ни на воля. Струва си да пробваме. Затова още в този момент ще го изтеглим гратис от Гугъл Play или App Store.

StepLock

Ползите от това приложения са не една, а две. Първо - държи ни надалеч от пристрастяващите Фейсбук, Instagram и Twitter и второ - кара ни да се раздвижим. Задаваме съответен брой крачки, които би трябвало да създадем, преди да можем да отворим някоя от обществените мрежи или пък игра, която лишава огромна част от времето ни.

 Снимка 359841

Така ще би трябвало първо да се пораздвижим, а след това да заседнем пред телефона, с цел да забележим какво са споделили приятелите ни в последния час да вземем за пример. Може по едно време да ни се стори досадно едно приложение по този начин да управлява живота ни, само че не би трябвало да забравяме, че е за наше положително . StepLock е налично в Гугъл Play единствено за най-новите версии на Android.

OFFTIME

Приложение, създадено за да усъвършенства баланс сред общуването ни в действителния и цифровия свят . То ни дава информация по кое време, къде и какъв брой време сме изгубили със смарт телефон в ръце.

 Създайте лично приложение за смарт телефон
Създайте лично приложение за смарт телефон

Тези платформи вършат работата много лесна

Също по този начин ни разрешава да задаваме избрани рестрикции по отношение на използването на обичаната джаджа, благодарение на които да върнем своята работливост и да преборим зависимостта, за която по този начин и не си признаваме. А най-после ще получим приветствие какъв брой часа сме били в смарт телефон детокс режим .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР