Колкото и странно да ви звучи, статистиката показва, че за

...
Колкото и странно да ви звучи, статистиката показва, че за
Коментари Харесай

По-скъпо каско ако се казваш Мохамед

Колкото и необичайно да ви звучи, статистиката демонстрира, че за миналата година едно от най-популярните имена на Острова е Мохамед. Това е една от аргументите към абсурда, за който ви описваме, да се разшуми толкоз доста във Англия.

Според информация на The Sun, казусът е оголен пред необятната общност с помощта на 36-годишен англичанин с фамилия Бат. След като той отива да подписа застраховката си в компанията Admiral и споделя името си, което е Мохамед, полицата му внезапно нараства със 166 паунда.

Според Бат това си чист расизъм и той подава недоволство. От застрахователната компания дават отговор, че полиците са идентични, без значение дали се казваш Джон или Мохамед, само че след направеното от него следствие се оказва, че това не е правилно.

Проучването на Бат демонстрира, че полицата за Ford Focus, създаден през 2007 година коства 1 333 паунда за Джон Смит, а за Мохамед Али, да вземем за пример - 2 252 лири стерлинги. Аналогична е обстановката и в другите застрахователни компании на Острова.

Фирмата Marks&Spencer предлага застраховка на нереалния Джон Смит за сумата от 2 949 паунда, а на Мохамед за същата кола му желаят 3 182 паунда. В компанията Bell цената на лавица за еднакъв автомобил, само че с разнообразни имена варира до 543 английски лири, естествено в ущърб на притежателя с име Мохамед.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР