Колкото и странно да изглежда, решението първият ден от болничния

...
Колкото и странно да изглежда, решението първият ден от болничния
Коментари Харесай

Коментар на водещия: След утрешния ден

Колкото и необичайно да наподобява, решението първият ден от болничния да бъде за сметка на служащия, никога не е ненадейно. Напротив, беше въпрос на време.

Гръбнакът на стопанската система сега е не повече от една трета от популацията. Това са хората, които заплащат с налозите и осигуровките си пенсиите на родителите, бабите и дядовците си, строителството на нова инфраструктура, публичните поръчки, устоят и огромни групи от популацията, които не работят и не учат.

Благодарение на техния труд и надлежно вноски и налози има здравна и пенсионна система. Това са хората, на чийто рамене лежи сегашното и цялото бъдеще на страната.

Бъдеще, в което пенсионерите ще са от ден на ден, болните все по-болни, до момента в който самите те не би трябвало да се пенсионират и не стартират да се разболяват. Ако доживеят своето пенсиониране.

Разбирате ли в този момент, за какво изтриването на една дневна отплата от приходите на хората, които добросъвестно си заплащат налозите и осигуровките звучи в действителност скандално? Принудата те да би трябвало да заплащат и за личното си боледуване, макар че и те, и техните работодатели внасят всеки месец пари в Национален осигурителен институт.

С този ход ръководещите ни споделят - системата е пробита, от нея се краде, само че ние няма да я пипаме, няма да наказваме виновните, а ще накажем всички. Следизборно.

Да, има хиляди хора, които злоупотребяват, само че и тяхната сметка ли да плащаме? Достатъчно е, че плащаме тока, водата и опазването на здравето на хиляди мечтани за всички партии гласоподаватели, които не работят, не учат и гласоподават като по команда.

Ако ръководещите не спрат да усилват напрежението върху дейната част от популацията, да показват надменност към работещите и даже политически дейните хора, след 10-20 години бъдещето на страната ще смачка новите работещи. И поради миграцията, и поради ниската раждаемост, новите работещи ще са по-малко.

Неквалифицираните фрагменти ще са повече, което значи, че ще създават продукция с ниска добавена стойност против ниски заплати. Те ще харчат по-малко в магазините, ще теглят повече заеми и ще заплащат по-малко налози. В резултат на това страната ще разполага с по-малко пари, което с изключение на бизнеса, към този момент заплашва пенсиите и здравето на сегашните работещи.

Помислете върху това. При сегашните условия на труд и обществен напън върху работещите хора, тази наклонност наподобява необратима. Презрението към дейната част от популацията, политическото й маргинализиране ще имат тежки последици главно върху дейните години на нашите деца.

Затова от сериозна значимост сега е диалога за законите, тяхното съблюдаване, използване и наказване на всички, които употребяват обществени средства за персонални облаги.

Спешно се нуждаем от повече правдивост, с цел да повярваме, че една система работи. Без нея, ръководещите рискуват доста повече на следващия ден, в сравнение с биха спечелили през днешния ден. Въпросът е до каква степен се простира хоризонта и визията им за „ утре”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР