Колкото и невероятно да звучи, от коронавирус пандемията има няколко

...
Колкото и невероятно да звучи, от коронавирус пандемията има няколко
Коментари Харесай

Коронавирусът, промените в климата, замърсяването на въздуха и положителните ефекти от пандемията

Колкото и необикновено да звучи, от ковид пандемията има няколко позитивни последици. Едно от тях е отражението, което дава затварянето на огромни производства и лимитираната приложимост на транспортни средства върху измененията в климата и непорочност на въздуха.

Още на 8 март тази година икономистът Маршал Бърк от Станфордския университет, който изследва връзката сред екологичните промени и стопанската система, показа свои калкулации за това какъв брой животи действително са " избавени " от спадането на замърсяването на въздуха в Китай след разпространяването на COVID-19.

Според Бърк е прекомерно евентуално броят на хора, избавени от по-чистия въздух, да нахвърли броя на жертвите от пандемията. Двата месеца, в които замърсяването на въздуха беше лимитирано, са избавили живота на 4 хиляди деца и 73 хиляди възрастни над 70 години в Китай.

Бърк продължава изследванията си, като се насочва към Италия - втората страна с най-вече заболели от вируса в света. Сателитни фотоси над северната част на страната демонстрират фрапантно намаляване на равнищата на азотен диоксид във въздуха.

" Убедени сме, че смяната в излъчванията на този газ съответствува с карантината в Италия, стана причина за понижен трафик на транспортни средства и прекъсване на индустриални производства, " споделя икономистът. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР