Колкото и невероятно да ви прозвучи, хората, които живеят в

...
Колкото и невероятно да ви прозвучи, хората, които живеят в
Коментари Харесай

Невероятно, но хората в големите градове са по-здрави

Колкото и необикновено да ви прозвучи, хората, които живеят в огромните, пренаселени и нечисти градове са по-здрави и по-щастливи. До това умозаключение са достигнали експерти от Англия и Китай в ново взаимно изследване, представено от Ройтерс.

Резултатите от проучването изцяло опровергават залегналите в мозъците ни схващания, че градският човек е посърнал и подтиснат. Те демонстрират тъкмо противоположното — хората, които живеят в гъсто обитаемоте, натоварени и шумни централни елементи на мегаполисите, в действителност са по-здрави и по-щастливи, в сравнение с тези, които живеят в тихите и спокойни покрайнини.

Учените от университета в Оксфорд и университета в Хонконг наблюдавали и анализирали всекидневието на 400 000 поданици на 22 града във Англия, измежду които Лондон, Глазгоу и Кардиф.

Те разкрили, че живущите в комерсиалните зони на огромните градове водят по-активен обществен живот и излизат да се разходят или да се видят с другари на открито доста по-често, в сравнение с жителите на предградията. Социалните контакти и вършат хората по-щастливи, а с помощта на придвижването, равнищата на затлъстяване измежду градските хора са по-ниски.

"Колкото по-компактни стават градовете, толкоз по-лесно става обикалянето из тях. Гъсто обитаемоте жилищни региони доста постоянно са проектирани по-добре и оферират огромно многообразие от занимания, занимания и места за посещаване. В тези региони, хората стават по-малко подвластни от колите си, употребяват публичния превоз или вървят пешком, тъй като по този начин е по-лесно и бързо. За разлика от тях, жителите на по-рядко обитаемоте предградията, употребяват съвсем непрекъснато персоналните си коли, тъй като за тях те са единственият вероятен метод за напредване, изяснява един от създателите на проучването — Чинмой Саркар.

Експертът счита, че със своето изследване, той и сътрудниците му ще оказват помощ на управляващите да прогледнат и най-накрая да осъзнаят кои са нещата, които в действителност вършат един град функционален и комфортен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР