Колкото и невъзможно да звучи, съществува вариант Брекзит да не

...
Колкото и невъзможно да звучи, съществува вариант Брекзит да не
Коментари Харесай

Блеър намерил вратичка за спиране на Брекзит

Колкото и невероятно да звучи, съществува вид Брекзит да не се случи. Бившият министър-председател на Англия Тони Блеър съобщи пред Военновъздушни сили, че една от опциите пред страната е да остане в Евросъюза, в случай че той претърпи промени. Според него, има действителна вероятност европейските водачи да създадат компромис със свободното придвижване на жители в Европейски Съюз, с цел да оказват помощ на Англия да остане в единния пазар. Той отхвърли да даде детайлности за диалозите, които е провел в Европа, само че означи, че не приказва "просто ей по този начин ", съобщи Българска национална телевизия.

Според Блеър компромисът за свободното напредване на хора в Европейски Съюз е вероятен, тъй като Европа е друга от онази Европа по време на референдума за овакантяване на Съюза преди година. Според него решението страната да излезе от Общността е "най-сериозното решение, което Англия е взимала от Втората международна война насам ". "Те ще проведат промени, които съгласно мен ще разрешат на Англия да остане в този външен кръг. Казвам, че в случай че гледаме на въпроса от позиция на националния интерес, едната опция би била Англия да остане в един реформиран Европейски съюз”, сподели Блеър.

Според него доста хора във Франция, Германия и Англия желаят смяна в политиката за разпределяне на обществени помощи и във връзка с тези, които идват в Европа без работа. Миналата седмица обаче Мишел Барние, ръководителят на договарянията на Европейски Съюз с Англия, съобщи, че свободното напредване на хора, артикули, услуги и капитал е един цялостен и неразделим принцип.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР