Колкото и изненадващо да изглежда, проблемите и тайните на Facebook

...
Колкото и изненадващо да изглежда, проблемите и тайните на Facebook
Коментари Харесай

Защо е добре веднага да сменим паролите си в Instagram и Facebook

Колкото и изненадващо да наподобява, проблемите и тайните на Фейсбук не престават да изплуват, като че идват от безкрайна пропаст.

След всички кавги и разкрития към неетичните практики в компанията на Зукърбърг, през вчерашния ден, 22 март, стана ясно, че паролите на 600 милиона консуматори са били съхранявани в напълно елементарен текстови файл, до който са имали достъп до над 20 000 чиновници на Фейсбук.

Според последни данни от края на 2018 година, Фейсбук има над 2.2 милиарда дейни месечни гости, като през 2012 година това число е било с над 1 милиард по-малко. Идеята е, че 600 милиона са прекомерно огромна част, както от актуалните дейни консуматори, по този начин и от тези, които постоянно са употребили мрежата през 2012 година

Някъде тогава се е появил и " дефектът " в системите на компанията, който е разрешил паролите да не се криптират, а да бъдат съхранявани като елементарен текст.

Това значи, че има значителен късмет нашата лична ключова дума да е била налична във въпросния беззащитен файл.

Възможно е включително да има и пароли от Instagram профили, в случай че съдим по изказването на Фейсбук по въпроса, в което компанията дава обещание да заяви на " десетки милиони консуматори на Instagram " за обстановката. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР