Колкото и добри условия да създават правителствата, какъвто е примерът

...
Колкото и добри условия да създават правителствата, какъвто е примерът
Коментари Харесай

Проф. Дейвид Коулман, Оксфорд, за banker.bg: Дори перфектните условия, не гарантират по-висока раждаемост

Колкото и положителни условия да основават държавните управления, какъвто е образецът с Финландия, това не подсигурява приръст на популацията и решение на демографските проблеми. Високите приходи не са единствена причина дамите да стартират да раждат повече. Демографските промени не са краткотрайно събитие, а радикална смяна в живота на обществата. Това разяснява проф. Дейвид Коулман, по време на полемика за демографията в София. Събитието бе проведено от „ Българска Чийвнинг асоциация” и английското посолство в България.

Проф. Коулман цитира данни от Организация на обединените нации, съгласно които, до момента в който Централна и Източна Азия и в Европа, раждаемостта се намалява и популацията застарява, то в Субсахарска Африка се следи взрив в раждаемостта . Проблемът са огромните демографски несъответствия.

„ В предишното казусът на света бе растежът на световното население, а в този момент е неговото застаряване. На процедура обаче в Африка казусът си остава сериозното нарастване на хората, до момента в който в Европа е застаряването им “, разяснява професорът.

Според него е неизбежно новият свят да трансформира бързо застаряващите общества, те нямат различен избор. Променените условия, високите технологии, ситуацията на дамата в обществото, която към този момент е пълноправен сътрудник на мъжа в политиката и бизнеса, изкуствения разсъдък, пораждат новите демографски процеси и трендове в Европа. Същото е ситуацията и в България.

В бъдеще европейските страни ще страдат от ден на ден от дефицит на работна ръка. Свиването на пазара на труда ще наложи придобиване на нови компетентности и самият тип трудови връзки ще бъдат изменени. Според Коулмън темпото на икономическия напредък – както като безспорна стойност, по този начин и на човек от популацията, в някои страни може да намалее на половина поради спада в броя на популацията, изключително в Германия, Испания, Италия. В същото време Съединени американски щати, подкрепени както от по-високата раждаемост, по този начин и от високата имиграция, се оправят по-добре с неподходящите трендове спрямо Япония и Европа.

Сериозно предизвикателство, съгласно специалиста, са и климатичните промени, за които от ден на ден ще се приказва.

Според проф. Дейвид Коулман казусът би трябвало да се разбора, а не да се преувеличава. От години се появяват трагични сюжети, които вещаят "смъртта на Европа ". Те идват нормално от Съединените щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР