Колкото и добре да си мислим, че познаваме този домашен

...
Колкото и добре да си мислим, че познаваме този домашен
Коментари Харесай

Котките, обичат ли наистина мляко и други факти за домашните любимци

Колкото и добре да си мислим, че познаваме този домакински любим, се оказва, че робуваме на предубеждения и клишета за котките, които не дават отговор на истината. Следващите редове може да ни накарат да преосмислим това, което си мислим, че към този момент знаем тях.

Млякото

Всъщност, котките са привлечени от каймака на млякото, който е доста богат на мазнини, а не от самото мляко. За разлика от млякото, преди малко издоено от кравата на село, млякото от магазина е доста оскъдно на мазнини и не дава на котката това, което търси. Въпреки че някои котки обичат усета и на самото мляко и го пият, организмът им не се оправя добре с храносмилането му.

Любопитството

Котките не са по-любопитни от всяко друго животно. Всяка котка си има собствен личен темперамент - някои са по-смели, други избират да следят от разстояние и на несъмнено място. В британския език има сентенция, която гласи " Любопитството умъртви котката ", само че тя е неправилна интерпретация на по-стара сентенция, съгласно която уплахата убива котката.

Днес излиза наяве, че в реалност доста котки страдат от болести, провокирани от стрес - главно заради отрицателни взаимоотношения с други котки. Антагонизмът може да е сред котки, отглеждани дружно в едно домакинство или сред нашата и съседската котка и това е допустимо да продължи с години.

Дресировката

Котките са тъкмо толкоз способни да научават нови неща, колкото и кучетата. Разликата е в мотивацията. Докато за кучето е значимо взаимоотношението с индивида и за него премията може да бъде хвалба или отзивчиво потупване по главата, за котката единственият тласък е храната.

Котките, часовете, които прекарват в сън, и за какво са толкоз доста
Защо котките спят толкоз доста

В природата им е

Освен това, щом ѝ стане скучно, тя си потегля от " подготвителната площадка " и нищо не може да я върне назад. Дресировката на котката изисква доста по-голямо самообладание и неизменност, а обучителните сесии би трябвало да бъдат къси, с цел да се реализира триумф. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР