Колкото и добре да се разбират помежду си всички членове

...
Колкото и добре да се разбират помежду си всички членове
Коментари Харесай

Тук няма място за скандали!

Колкото и добре да се схващат между тях всички членове на вашия екип, споровете на работното място са неизбежна част от професионалната реалност. В доста случаи тези разногласия са дребни и незначителни и чиновниците могат сами да разрешат разликите си. Има обаче и обстановки, в които би трябвало да се намесите и да помогнете за намиране на решение, което да задоволи всички страни в спора.

Макар че не е по никакъв начин елементарно да бъдете медиатор сред две страни, които са на изцяло противоположно мнение по даден въпрос, вашата задача като водач е да извършите всичко по силите си, с цел да възстановите мира в екипа. От Inc.com цитират препоръките на шест бизнесмена, които имат дълъг опит с разрешаването на спорове на работното място. Това са методите, които употребяват те:

1. Адресирайте спора непосредствено

Както при всеки различен спор, несъгласията на работното място би трябвало да се вземат решение допустимо най-бързо, и по най-директния метод, споделя Андрю Шрейдж, съсобственик на Money Crashers Personal Finance.

„ Говорете със чиновниците, които са влезнали в спор, и намерете бързо решение. Тези неща не би трябвало да бъдат оставяни да порастват и да набират мощ, те би трябвало да бъдат смачкани в зародиш. Така ще си гарантирате, че вашия бизнес ще работи дейно и че връзките сред чиновниците ви ще са по-добри. “, прибавя Шрейдж.

2. Обърнете внимание на възприятията и доводите на всички наранени страни

Причината сред хората да има търкания идва от обстоятелството, че ние сме прочувствени същества, споделя Бритни Ходак, бизнесмен и преподавател. Това не постоянно е нещо неприятно – в реалност, диспутите в офиса демонстрират, че хората са вложени прочувствено в своята работа.

Според Ходак разрешаването на тези разногласия минава първо през признаването на възприятията и доводите на всички наранени страни.

„ Ако не адресирате прочувственото положение на другите страни в спора, вие няма да можете да разрешите казуса на цялостно и рано или късно той още веднъж ще излезе на повърхността “, споделя тя.

3. Проведете групова полемика

Серенити Гибънс от NAACP(The National Association for the Advancement of Colored People) поучава да създадете особено пространство за разрешаване на разногласия, в което да се организират групови полемики за търканията сред сътрудниците.

„ Изслушвайте всяка страна в спора и се пробвайте да се поставите нейното място. Намерете компромис и поговорете за хрумвания по какъв начин това да не се повтаря в бъдеще. Провеждането на сходни полемики кара всички да се усещат чути и да виждат, че мнението им се цени “, споделя Гибънс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР