Колкото и да звучи нехуманно - лекари, вие не сте

...
Колкото и да звучи нехуманно - лекари, вие не сте
Коментари Харесай

Лекарският съюз подкрепя предложените от здравния министър по-строги мерки

Колкото и да звучи нечовешко - лекари, вие не сте жертвени агнета! Няма потребност да приемате хора, които преди няколко дни са ви наричали невежи и конспиратори! Не одобрявам медиците да живет в боязън, тъй като някой се подиграва със обстановката и не има вяра в ковид. Това съобщи в ефира на ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров откакто здравният министър през вчерашния ден предложи нови по-стриктни ограничения за ограничение на ковид, които би трябвало да бъдат разисквани на следващия ден на съвещанието на Министерския съвет.

" Достатъчно мълчахме на тематиката митинги, с цел да не изглеждаме политически насочени. То не беше горене на маски, то не беше насмешка към лекарите. Няма да продължим да бъдем упреквани. Когато запушиш системата, не може да очакваш, че тя ще работи добре ", безапелационен е Маджаров. И добави, че от БЛС поддържат изцяло препоръчаните ограничения от министъра на опазването на здравето. 

" Ясно е, че единствено със съзнание няма да стане. Разум няма нито в обществото, нито във властта. Ако в този момент не се одобряват предложенията на министъра, това значи, че одобряваме медиците тъкмо като жертвени агнета. Утре ще дадем конференция. Преди повече от месец и половина чухме решението на Министерския съвет, че ще вършат PCR-тестове на персоналните лекари, тъй като са на първа линия. Ние го бяхме предложили в края на август. От тогава до момента нищо не се промени ", заключи обстановката Маджаров. 

Пулмологът доктор Александър Симидчиев обаче не има вяра единствено за 10 дни да се промени смъртността поради наложените ограничения. " Дори да правим повече или по-малко проби, то постоянно към 40% от изследваните са позитивни, което значи, че това е честотата измежду останалата част от популацията и при такава висока периодичност прекъсването на процеса на разпространяване е доста сложен. Трябва над 99% от хората да съблюдават ограниченията, а това не се случва. Ако вирусът беше разграничен колкото обществото ни, ние щяхме да имаме доста лека зараза. За страдание той е доста идентичен и последователен в това, което прави. А ние сме разграничени в това - дали да носим маски, или не, дали да има локдаун, или не. Това делене в нашето общество пречи да имаме ефикасния отговор, който би трябвало да имаме по отношение на този вирус ", сподели пулмологът в ефира на.

Според него, повода да сме в челните редици по смъртност, е държанието ни и отношението ни към този проблем. " Около седмица откакто се приложат дейно дадените ограничения, би трябвало да стартира да се мери честотата на контактите, да вземем за пример в незабавната помощ - тъй като това са едни от първите знаци, които ще се трансформират. Хоспитализациите са по-късно, интензивните отделения - още по-късно. Параметърът смъртност ще се промени най-бавно и не можем да чакаме в идващите десетина дни да се промени смъртността от тези ограничения. Тя ще почне да се трансформира в границите на към две седмици. Тези ограничения постоянно имат отсрочен резултат върху някои от параметрите, по които се следи пандемичният развой ", сподели още той. 

Пулмологът добави, че при учениците е значимо да се лимитират контактите сред децата. " Присъствените учебни занятия водят до значително повишаване на скоростта на разпространяване без да усилват заболеваемостта в учебните заведения, те усилват заболеваемостта на открито, тъй като те са средство за разпространяване ", изясни Симидчиев. 

По думите му, от 56 млн. инфектирани в света потвърдени с наново заболяване с вирус, който е леко друг от първичния - са 29 индивида, т.е. те боледуват наново от същия вирус, който е леко друг. Според него, към този момент огромният % от хората получават трайна тъпота към наново боледуване, само че има прочут %, които могат да боледуват наново. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР