„Колкото и да ви е трудно, търсете резерви, но не

...
„Колкото и да ви е трудно, търсете резерви, но не
Коментари Харесай

Нинова към кметове от БСП: Търсете резерви и не вдигайте данъците на старите коли

„ Колкото и да ви е мъчно, търсете запаси, само че не вдигайте налозите на старите коли.”

Към това моли водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на необятна полемика по Алтернативния бюджет пред локалната власт. На срещата участваха народни представители от левицата, кметове, определени и подкрепени от Българска социалистическа партия, ръководители на общински препоръки, общински съветници, специалисти – представители на неправителствени организации в областта на районната политика, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия. На събитието участва и управлението на Национално съдружие на кметствата в България. Нинова изясни, че без значение коя политическа мощ ръководи, би трябвало да почита локалната власт и бюджетирането да бъде по закон, без да се прави разлика сред жителите на общините.

„ Стимулирайки едни кметове за разлика от други, се санкционират български жители. Аз не съм Бойко Борисов. Не мога да ви подреждам, само че ви апелирам, предвид на това, което се задава през 2019 година, намерете запаси и способи, само че не увеличавайте фрапантно локалните налози и такси. Не би било вярно, поради сбърканата държавна политика, да наказваме хората “, сподели Нинова пред кметовете.

Тя добави, че градоначалниците, определени и подкрепени от Българска социалистическа партия, постоянно са били обществено чувствителни и са ползвали голям брой обществени ограничения, ориентирани към хората, като безвъзмездни детски градини и обществени кухни. Тя напомни, че по-високият налог за старите коли ще засегне над 2 милиона българи от идната година.

Нинова обърна внимание, че „ Визия за България “ е стратегически документ с оферти за смяна на модела на районната политика и локалната власт. „ Различните партии оферират разбърквания на разнообразни суми и пера, финансови разноски и други, само че това е в границите на един модел на отношение централна – локална власт. Време е да поговорим за смяна на този модел за връзките централна и локална власт “, безапелационна бе Корнелия Нинова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР