Колкото и да вдигнем заплатите на спасителите, условията за работа

...
Колкото и да вдигнем заплатите на спасителите, условията за работа
Коментари Харесай

Спасителите отказват работа заради 10-часов работен ден

Колкото и да вдигнем заплатите на спасителите, изискванията за работа ги отхвърлят да работят още веднъж и през идващия сезон, сподели по БНР Васил Загорчев, шеф на компания, осигуряваща спасители по Черноморието.

Според уредбата за активността им, спасителите би трябвало да работят на 10-часов работен ден, тъй като от 8:00 до 18:00 часа е работното време на избавителния пост, с двама спасители, изясни той.

По думите на Николай Димитров от Асоциацията на концесионерите на морски плажове в България те от години алармират за дефицит на морски спасители. „ Не за общия брой. Басейните ние не ги разясняваме. Ние разясняваме спасителите, които са на море “, акцентира той.

От Асоциацията изпратиха писма до три министерства с предложение за промени в нормативната уредба за водно избавяне, които да решат казуса с незадоволителния брой на спасители по морските плажове.

„ Желаещи за курсове за морски спасители има. Дори по време на Covid пандемията ползата беше доста висок. Тази година до началото на юли подготвените и сертифицирани водни спасители са над 650. За цялата предходна година са малко над 800 души. За последните 10 години броят на подготвените спасители е над 8000 “, това сподели пред БНР Антон Налбантов, шеф дирекция „ Водно избавяне “ при БЧК.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР