Колкото и да сте били непослушни през годината, Дядо Коледа

...
Колкото и да сте били непослушни през годината, Дядо Коледа
Коментари Харесай

Коледни кантучини

Колкото и да сте били непослушни през годината, Дядо Коледа няма да устои на тези кантучини и ще пристигна

Необходими Продукти

● брашно - 2 ч.ч,
● бакпулвер - 2 ч.л.
● захар - 1 ч.ч.
● сол - 1/2 ч.л.
● ванилия 1 ампула
● меко краве масло - 1/4 ч.ч.
● яйца - 2 бр.
● сушени плодове - 1 ч.ч. (кайсии, червени боровинки, сушени сини сливи)
● лешници - 1/2 ч.ч.
● бадеми - 1/2 ч.ч.

Начин на подготвяне

В подобаваща купа се смесват брашното, бакпулверът, ванилията, захарта и солта. Добавя се омекналото краве масло и се разбърква всичко с ръце, до момента в който сместа стане на едри трохи. Едно по едно се прибавят яйцата и с цел да се смесят хубаво с останалите артикули, като се употребява миксер на ниска степен.

Сушените плодове се нарязват на дребно и се прибавя в купата. Лешниците се нарязват на едри части. Бадемите се накисват или попарват с гореща вода за пет минути, с цел да може по-лесно да падне твърдата им обвивка. Може да се приготвят авансово, още преди да сме почнали със смесването на продуктите.

Обелените бадеми се поставят цели в тестото. Тестото се омесва хубаво, тъй че сушените плодове и ядките да се разпределят отмерено.

Разделя се на две или три равни елементи, които се оформят като багети. Поставят се в тава покрита с хартия за печене. Кантучините се пекат в загрята на 180 градуса фурна към 20 минути или до момента в който се зачервят.

Изваждат се за 10 минути. След това се нарязват леко диагонално на филийки и се подреждат още веднъж в тавата с нарязаната част нагоре. Пекат се още 10 минути.

След като се охладят добре, може да се слагат в буркан или добре затворена железна кутия и по този начин да се съхраняват до две седмици.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР