Колкото и да сме мъдри, опитни, устойчиви, има моменти, в

...
Колкото и да сме мъдри, опитни, устойчиви, има моменти, в
Коментари Харесай

15 тактики да останете позитивни в трудни моменти

Колкото и да сме мъдри, опитни, устойчиви, има моменти, в които неприятностите съумяват да пробият спокойствието и нашата улегналост. Лоши и ядосани хора ни нагрубяват без мотив, демонстрират недоброжелателност. И от време на време ни се желае да им отвърнем по същия метод, даже и да знаем, че това още повече ще усложни ситуацията. Лошото ще ни отвърне с още по-лошо, ще ни токсини с яд и горчилка. Колкото и да е мъчно, би трябвало да умеем да се погрижим за спокойствието си в подобен миг. Изберете си метод, който ще ви помогне най-добре:

1. Когато сте провокирани, в никакъв случай не отговаряйте, в случай че не се владеете в този миг. Мълчете, в случай че не сте сигурни, че сте спокойни – първото, което би трябвало да извършите е, да си осигурите време и сили да се успокоите.

2. Поемете надълбоко въздух като първа крачка към спокойствието.

3. Говорете добродушно, с цел да притъпите острата обстановка.

4. Осъзнайте, че във всяка сложна обстановка има и благоприятни условия.

5. Погледнете на това, което другите приказват за вас, като на нещо потребно, което ще ви помогне да се измененията в позитивна посока.

6. Игнорирайте информацията, която съдържа единствено негативизъм.

7. Придържайте се към позитивния взор към хората. Може да не ви харесват думите или постъпките на някои от тях, само че това не е мотив за персонална засегнатост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР