Колкото и да се спори по върпоса за смисъла от

...
Колкото и да се спори по върпоса за смисъла от
Коментари Харесай

Тези витамини са полезни за черния дроб, вижте кои са

Колкото и да се спори по върпоса за смисъла от спомагателен банкет на витамини, едно е несъмнено - те са значими за организма. А с цел да не се постанова да поемаме витамини под формата на таблетки и хранителни добавки, е значимо диетата ни да бъде разнообразна и богата на витамини, написа " Мениджър Нюз ".

В зимните месеци, когато изобилието от свежи плодове и салати не е по този начин богато, дано обърнем внимание на продуктите, които съдържат по този начин нужните на тялото ни потребни субстанции.

За да може черният дроб да действа добре, в сезона, когато по-често го подлагаме на тествания, било заради медикаменти против грип и настинки, било заради по-голямото количество алкохол, което може да изпием по празниците, уверете се, че поемате задоволително потребни за него витамини.

Витамин А

Той се съдържа във всички червени и оранжеви плодове като моркови, цвекло, кайсии, червен пипер, тиква, които са изключително богати на каротин.

Витамин Е

Има в зърнените храни, растителното масло, рибата.

Омега-3 мастни киселини

Богати на Омега-3 мастни киселини са другите типове риба като херинга, пъстърва или скумрия. Освен това, богато на Омега-3 е и лененото масло.

Рибофлавин (витамин В2)

Съдържа се в огромни дози в прасковите, крушите, цвеклото и спанака.

Липоева киселина (витамин N)

Тя може да бъде открита в млечните артикули, спанака, говеждото месо.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР