Колкото и да ни се иска да е така, не

...
Колкото и да ни се иска да е така, не
Коментари Харесай

Пет наистина болни хора, озовали се на свобода

Колкото и да ни се желае да е по този начин, не постоянно правосъдната система работи по допустимо най-перфектен метод. Напротив – в не малко случаи, бихме могли да се запитаме, дали тя въобще работи.

За страдание, от време на време се случва по този начин, че законът не е задоволително непоколебим към хора, които го заслужават. Често другояче огромни нарушители употребяват разнообразни малки врати или механически елементи, с цел да си издействат излизане на независимост. Въпреки че са рискови за обществото.

В следния материал ще ви дадем образци за петима извънредно рискови нарушители, които макар тежестта на своите закононарушения, са се оказали на независимост.

  1. Винс Ли

През 2008 година Винс Ли – роден в Китай, само че емигрирал в Канада, се качва на рейс и сяда до младия Тим МакЛийн. Докато МакЛийн си почива, поставил слушалки на ушите си, Ли вади голям нож и стартира да пронизва седящия до него МакЛийн в региона на гърлото и гърдите. Останалите пасажери напущат ужасени рейса. Междувременно Винс Ли отрязва главата на Тим МакЛийн и стартира да яде от плътта му.

В момента Винс Ли е на независимост. Тъй като той е разгласен за психологично болен, Ли не предстои на наказателна отговорност. Вместо това е пратен в лудница, откъдето обаче е изписан, откакто е преценено, че към този момент не съставлява заплаха за обществото.

Днес контролът над Винс Ли е изцяло прекратен. Никой даже не ревизира, дали той постоянно приема медикаментите си. Или другояче казано – напълно скоро в Канада може да има нов случай, сходен на този с Тим МакЛийн.

  1. Карл Танцлер

Карл Танцлер е немски доктор, практикуващ в Съединени американски щати, който се влюбва в своя пациентка, болна от туберкулоза. По това време туберкулозата е постоянно съдбовно заболяване, заради което младата Елена де Хойос губи живота си.

Преди това обаче Танцлер се влюбва бясно в нея, заради което той стига до крайности. След като Де Хойос е заровена, лудият доктор вади тялото й от гроба и го придвижва в дома си. Увива го в гипс и живее с него в продължение на цели 7 години, преди да бъде видян да танцува с натрупа през прозореца.

Съдът обаче не може да стори нищо, защото отминалостта на закононарушението е изтекла. Иначе казано – макар откаченото си държание и поругаването на тялото, Танцлер е пуснат на независимост.

  1. Педро Лопес

Педро Лопес е доказателство, че правосъдната система в Южна Америка може да бъде отчайващо неработеща. Въпреки че признава за убийството и изнасилването на 300 души, Лопес е пуснат на независимост.

Има нещо още по-гнусно в цялата история – желанията на Лопес са към дребни девойки на възраст сред 9 и 12 години. Жертвите си той хвърлял в всеобщ гроб, изпълнен с трупове и кости. Педро Лопес е задържан в Еквадор през 1980 година, като той признава за закононарушенията си. Полицията даже открива всеобщия гроб, който той употребява.

В следствие психопатът е наказан на 16 години затвор, само че е пуснат за положително държание. Все отново е изпратен в лудница в Колумбия, само че след единствено три години е пуснат и оттова, откакто е преценено, че към този момент не съставлява заплаха за другите.

В момента Лопес е издирван за ново ликвидиране, само че към момента не може да бъде открит от управляващите. Не се знае и дали въобще е измежду живите.

  1. Карла Хомолка

Карла Хомолка е една от най-известните жени-убийци на територията на Канада. Тя убива в тандем с някогашния си брачен партньор Пол Бернардо, който и сега е в пандиза. Двамата признават за ликвидиране и обезчестяване на най-малко три дами, само че се има вяра, че броя е по-голяма.

Още по-лошото е, че една от жертвите на Хомолка е нейната лична сестра. Тя я дрогира и я “подарява ” на своя брачен партньор като подарък за сватбата им. В следствие взе участие в нейното обезчестяване и ликвидиране, като всичко запечатва на лента. Двамата не престават да вършат това и с други млади девойки.

Хомолка съумява да отърве доживотната присъда, откакто се съгласява да се признае за отговорна и да свидетелства против брачна половинка си. Така тя получава единствено 12 години зад решетките.

Карла излиза на независимост през 2005 година, като през днешния ден тя още веднъж е женена и има три деца. След като от учебното заведение на децата й научават същинската й идентичност, всички се афишират срещу нейното наличие там.

  1. Исей Сагава

През 1981 година Исей Сагава кани своя състудентка в жилището си в Париж и я прострелва в гърлото. След това той употребява изострен нож и я реже на части, започвайки да яде от плътта й. Междувременно Сагава стартира и да прави полови дейности с натрупа на младата жена. Арестуван е, до момента в който пробва да изхвърли останките на жертвата си в езерото.

Френският съд дефинира, че Сагава е вманиачен, заради което той не може да носи правосъдна отговорност. Екстрадиран е назад в Япония. Тъй като обаче съдът във Франция отхвърля да показа и документите по делото, вярвайки че делото е завършено, на практика японският съд няма какво да употребява против канибала. При което той просто е пуснат на независимост.

Не единствено, че Сагава е пуснат на независимост, само че той даже се трансформира в звезда в родината си, започвайки да дава изявление след изявление. Дори афишира, че възнамерява още веднъж да извърши ликвидиране. “Няма спор, че още веднъж желая да употребявам човешко месо. То е извънредно вкусно ”, споделя той в изявление.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР