Колкото и да не сте романтични, колкото и да ви

Колкото и да не сте романтични, колкото и да ви ...

Защо ви липсва романтика във връзката?.


Колкото и да не сте романтични, колкото и да ви е смешно, когато гледате романтична двойка как се гушка на пейка в парка, все в някакъв момент вероятно ще ви се прииска да се почувствате романтично с партньора си. Въпреки това обаче връзката ви е ужасно неромантична. Липсата на романтика може да не ви пречи известно време, но в даден момент е възможно да се надигне напрежение, да предизвика дразнене, да обтегне отношенията ви с партньора.

Още по-трудно е, когато единият партньор е романтична натура, а другият не. Несподеленото разбиране за една романтична връзка може да създаде истински проблеми в бъдеще.

Защо връзката ви е толкова неромантична?

С партньора ви сте заседнали на едно място

Във връзката ви вероятно няма романтика, защото се чувствате заседнали на едно място, лишено от страст във всеки смисъл. Спорите за едно и също нещо всеки път. Дори да се скарате, винаги се стига до една и съща задънена улица, към която ви водят нерешените проблеми преди това. С това натрупване на напрежение връзката определено се руши. Тя не само губи романтиката си, но и разрушава основите, върху които стъпва. Рутината, в която сте навлезли, ви кара да се чувствате заседнали сякаш живеете заедно ден за ден. Не определяте връзката си като щастлива, нито като нещастна. Безразличието е тих убиец на всяка връзка.

Гняв, неодобрение, несъгласие са само част от чувствата, които изпитвате

Едни от най-големите убийци на страстта и романтиката във връзката са негативните чувства, които изпитвате към партньора си. Тях винаги ги има, защото една връзка не може да е напълно безоблачна, но те са преодолими, ако има разбирателство между партньорите. За да изгладите проблемите помежду си и да възстановите романтичното си отношение един към друг е важно да разрешите проблемите, които стоят между вас. Иначе гневът и неодобрението към партньора ви ще растат, а романтичната ви нагласа към него и желанието за близост ще намаляват.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

По публикацията работи: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg