Колкото и да не ни се иска, за всички е

...
Колкото и да не ни се иска, за всички е
Коментари Харесай

Над 50% от бизнес пътуванията няма да се възстановят след пандемията

Колкото и да не ни се желае, за всички е ясно, че COVID-19 ще промени радикално метода, по който хората пътуват и водят бизнес, даже откакто пандемията завърши. Това съобщи съоснователят на Microsoft Бил Гейтс по време на проведената от "Ню Йорк таймс " конференция DealBook, съобщи CNBC.

"Над 50% от служебните пътувания и над 30% от дните, прекарани в офис, ще изчезнат вечно ", предвижда Гейтс.

Той чака в бъдеще да има доста "по-висок предел " пред изпращането на чиновници на командировка поради усъвършенстваните благоприятни условия за работа от разстояние, затова някои от компании може да подходят доста по-драстично към намаляването на срещите.

Съоснователятят на Microsoft, чиято фондация работи по обезпечаването на ваксини против COVID-19 за най-нуждаещите се, съобщи в подкаста Bill Gates and Rashida Jones Ask Big Questions, че графикът му сега е доста банален, защото не му се постанова да пътува.

Пандемията от ковид нанесе тежък удар върху пътувания с въздушен превоз и изключително върху доходоносните бизнес пътуванията. Преди Коронавирус рецесията бизнес пътуванията отговаряха за 50% от приходите на американските авиопревозвачи, въпреки че те предсталяват единствено 30% от всички пътувания, сочат данни на Airlines for America.

Мениджъри в Microsoft обаче чакат възобновяване на бранша на фона на въвеждането на нови технологии, които да създадат пътуването по въздух по-устойчиво и екологично.

Въздушният трафик се срина съвсем напълно поради пандемията и съгласно най-оптимистичните прогнози ще върне старите си равнища едвам към 2024 година. Загубите са десетки милиарди.

За да спасят бизнеса си, десетки компании започнаха да оферират атракцията "полет до на никое място ". Срещу избрана сума - сред 500 и 2000 $, пасажерите се качват в самолета и се радват на първокласно бордно обслужване, до момента в който филми от екзотични дестинации. Другият вид е самолетът да направи едно кръгче и да кацне назад. В същото време, управленията на редица компании, оцеляващи поради държавните помощи и милостта на акционерите, не престават да си раздават големи бонуси.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР