Колкото и часове да ни дадат, достатъчно сме мислили тези

...
Колкото и часове да ни дадат, достатъчно сме мислили тези
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Нито един глас от БСП за подкрепа на първия мандат

" Колкото и часове да ни дадат, задоволително сме мислили тези години, през които се борихме с ГЕРБ и с модела, който сътвориха - с натиска, операциите, корупцията, която въплъщава този модел. Българският народ има приказка за това - вълкът козината си мени, само че нрава - не. Колкото и овчи кожи да сложат от горната страна си ГЕРБ, в това число и проф. Габровски, който ние почитаме, изпод прозира вълкът Бойко Борисов. И до момента в който това е по този начин, няма по какъв начин да участваме. " Така зам.-председателят на Народно събрание и зам.-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин разяснява опциите за поддръжка на първия мандат. " Подкрепа от Българска социалистическа партия за това държавно управление няма да има. От Българска социалистическа партия няма да получат нито един глас, тъй че да не разчитат на нас ", сподели той в ефира на Българска национална телевизия.
" Ако ГЕРБ държат на ултиматума за този министър председател и тъкмо това държавно управление и при третия мандат, самите те провокират нови избори. Третият мандат е вероятен, в случай че вероятно експертно държавно управление, с ясна стратегия, бъде подкрепено от всички или съвсем всички партии, тъй че то да не зависи от гласовете единствено на една партия ", изясни социалистът.
" Българска социалистическа партия би трябвало да престане да мисли толкоз с кого би могла да работи, а да се стремим да изградим един дирек в българската политика на лявото, който да има лична политическа гравитация. Постепенно да стартираме да затваряме вътрешните спорове, да събираме лявото, само че в смисъла на това да сплотяваме новите леви политики в България. Без нас не може да има обединено ляво ", безапелационен е Вигенин.
" Предстоящият конгрес не се привиква с концепцията да трансформира Националния съвет и водача на партията. Започваме да мислим по новата стратегия, по новите хрумвания, респективно организационна промяна и нов Устав, с цел да бъдем съвременна партия ", уточни той.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР