Колкото и безоблачно и розово да ни изглеждат понякога отношенията

...
Колкото и безоблачно и розово да ни изглеждат понякога отношенията
Коментари Харесай

Разбрах, че съпругът ми изневерява и сега искам да му отмъстя

Колкото и безоблачно и розово да ни наподобяват от време на време връзките ни с обичания човек, идва миг, в който разбираме, че той ни е изневерил. След шока от непредвиденото изменничество, възприятието за засегнатост и неуважение, идва миг, в който се питаме би трябвало ли да продължим, или е време за разлъка. Не всеки от нас обаче е подготвен на второто. Особено в случай че изпитва мощна обвързаност и любов към колегата си. Тогава идва мисълта за отплата.

Ето какво споделя една засегната брачна половинка, научила инцидентно, че обичаният ѝ върти любовна спекулация с друга жена.

"Той е на 42, аз – на 39. Заедно сме от четири години.

Никога не съм мислила, че изневярата ще бъде проблем в нашите връзки. Причината да се разделя с първия ми брачен партньор бе невярност от негова страна, тъй че моят сегашен сътрудник знаеше доста добре какъв брой болежка ще ми аргументи да преживея сходно нещо още веднъж. Имах му цялостно доверие.



Преди три месеца обаче открих касова записка от ресторант, чиито цени ясно посочваха, че е платено за двама души. В същия ден, в който е бил на ресторанта, той ми сподели, че ще работи отвън града. В касовата записка фигурираше шампанско, скъпо вино и десерт – надали ставаше дума за работен обяд.

Съмнението ме предизвика да погледна в телефона му – нещо, което не съм правела в никакъв случай до момента. За жал съмненията ми се оказаха правилни. Попаднах на много интимна преписка сред него и негова колежка.

Двамата флиртуваха и очевидно спяха дружно от известно време. В едно изключително мъчително известие той показваше възхита от тялото ѝ, сравнявайки го с моето.

Разбрах още, че двамата възнамеряват да отидат дружно на отмора. Когато споделих на брачна половинка си за касовата записка и известията, той ме помоли за втори късмет.

Знам, че може да наподобява неуместно да му се доверя, само че не можех да си потегли и просто ей по този начин да сложа край – не още веднъж. През всичките тези 4 години дружно, двамата имахме прелестни вълнуващи прекарвания. Представях си, че ще прекарам остатъка от живота си с него.



Оттогава не сме се докосвали. Всеки път, когато се пробва да ме целуне или прегърне, го отклонявам. Искам да продължа, само че се усещам като че ли нещо е сковало душата и тялото ми. Надявам се той да осъзнае какъв брой болежка ми е предизвикала изневярата му.

Болезненото прекарване ме подтикна да си пиша с мъже в Tinder. Имах доста оферти – някои от тях бяха от доста симпатични и благи мъже, търсещи втора обич след тежка разлъка.

Проблемът е, че не считам, че съм подготвена за нова връзка. А и нямам доверие, че там мога да срещна някой, който в действителност си заслужава. От друга страна се багра да не нараня брачна половинка си. Колкото и да съм му ядосана, ненавиждам да контузвам хората.

Искам обаче той да се почувства толкоз извънредно, колкото и аз. Да преживее същия потрес и болежка, през които прекосих и аз.

Съветът на експерт:

Запитайте се какво ще постигнете, като си отмъстите? Не звучите по този начин, като че ли ще получите някакво задоволство, откакто брачният партньор ви разбере, че сте му го върнали "тъпкано ".

Опитайте се да му простите. Поговорете с него. Помислете дали връзката ви с този мъж си заслужава, или не. В първия случай се пробвайте да заздравите връзките между тях, да разпалите още веднъж пламъка на пристрастеността сред вас. Във втория случай – просто се разделете.

Разбира се, няма бързо решение, и двамата би трябвало да сте почтени един към различен и по отношение на измененията, които желаете да извършите в границите на връзката си.

Не споделям, че е толкоз елементарно да укрепите брака си след невярност, само че е значимо да разберете дали желаете да продължите да бъдете дружно, или всеки един от вас да поеме по пътя си самичък.

Би било добра концепция, в случай че и двамата се консултирате с специалист по интимните връзки. "



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР