Колкото и банално да е твърдението, че човек се учи

...
Колкото и банално да е твърдението, че човек се учи
Коментари Харесай

Как да учим по-бързо и лесно нови неща

Колкото и тривиално да е изказванието, че човек се учи цялостен живот, то е изцяло правилно. За страдание с напредването на възрастта способността ни елементарно и релативно бързо да запаметяваме нова информация отслабва.

Благодарение на няколко трика, предложени от психолози и експерти по човешко държание, можем да учим добре, даже в случай че от дълго време сме станали от ученическия чин.

Учим някого

Според проучване на университета Вашингтон в Сейнт Луис, когато учим или си представяме, че учим някого на материала, който ние желаеме да запаметим, ускоряваме процеса по научаването му. Причината е, че когато желаеме да предадем знанието на другиго, търсим ефикасен и проведен метод да изложим информацията.

Учим на шпации

Проучване на Луизианския университет демонстрира, че ученето на шпации от 30-50 минути е по-ефективно от такова, при което се опитваме да се съсредоточим за по-кратък или по-дълъг период от време.

Пишем на ръка

Воденето на мемоари на хартия се оказва по-ефикасният метод да научим материала, в сравнение с в случай че ги водим на преносим компютър или таблет. Освен това при писането на ръка не записваме механично чутото, а го " обработваме " и записваме по елементарен за самите нас метод.

Правим на паузи

Според голям брой проучвания, по-ефективният метод да запаметим нови неща е като ги преговорим два-три часа след първото прочитане. Правенето на почивки и здравословното количество сън също се оказват основополагащи за способността на мозъка да приема и съхранява нова информация. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР