Колко злато ще купите за 1000 долара?

...
В несигурната икономическа среда през 2023 г. златото може да
Коментари Харесай

В несигурната икономическа среда през 2023 г. златото може да бъде разумна инвестиция, осигурявайки сигурно убежище за вашите пари, като същевременно диверсифицира портфолиото ви. Благородният метал също може да бъде умен ход в силна икономика, защото често запазва стойността си с течение на времето и може дори да поскъпне. В исторически план златото е известно като средство за съхранение на стойност, което означава, че може да помогне за хеджиране срещу инфлацията. Освен това цената на златото често се движи обратно на акциите и облигациите, давайки на портфолиото ви допълнителен слой диверсификация.

Разбирането на цената и стойността на златото може да бъде трудно за всеки инвеститор, но е от съществено значение, ако искате да правите най-добрият избор за вашите инвестиции. Цената на златото се колебае поради търсене и предлагане, геополитически събития и икономическа стабилност, наред с други фактори. Междувременно стойността на златото е по-субективна и може да зависи от вашата уникална ситуация, включително вашите финансови цели, ниво на толерантност към риск и как дадена инвестиция се вписва във вашата стратегия.

Като такова, ако имате $1000 за инвестиране в злато, има смисъл да обмислите сумата, която вашите пари ще закупят в различни опции за злато, и колко добре те съответстват на вашите финансови цели. Започнете, като поискате безплатен комплект за инвеститори тук, за да научите повече за тази уникална инвестиционна възможност.

Колко злато ще купите $1000?

Количеството злато, което $1000 може да купите, зависи от текущия му пазар цена. Имайте предвид, че различни форми на инвестиции в злато, като монети, кюлчета или ETF, може да предлагат различни количества за една и съща сума. Нека разгледаме колко злато, под различни форми, бихте могли да купите с $1000, като използвате спот цената на Monex от $1938 за унция към началото на август 2023 г.

$1000 инвестиция в златни кюлчета: приблизително .5 oz или .516 oz . златни кюлчета $1000 инвестиция в American Eagle Златни монети: Четири 1/10 oz. Американски монети Gold Eagle (цена базирана на Monex $2,396.50 запитвана цена).$1,000 инвестиция в SPDR Gold Shares ETF: 5,54 акции ($179,54 на акция)$1,000 инвестиция в Gold IRAs: Варира в зависимост от специфичните инвестиции в рамките на IRA и други фактори.$1,000 инвестиция в акции на компания за добив на злато: Варира за всяка компания, но $1000 ще ви купи около 24,72 акции на Newmont Corporation ($40,44 на акция) и 61 акции на Barrick Gold Corporation на ($16,31 на акция). Тези две фирми са сред най-популярните инвестиции в сектора за добив на злато.

Както можете да видите, спот цената от $1,938 е повече от инвестиционната сума от $1000, но може да сте в състояние да закупите в 0,5 унции, 0,25 унции или количества от 1/10 унция. Не забравяйте обаче, че много търговци на злато имат минимални суми за покупка, като например 10 златни монети. С $1000 може да ви е по-лесно да инвестирате в златни ETF, IRA или акции за добив на злато. Докато по-високите инвестиционни суми осигуряват по-висока възвръщаемост, можете да извлечете ползите с всяка сума на депозит. Например, ето какво може да ви купи $500, като използвате същите параметри като по-горе:

$500 инвестиция в златни кюлчета: Приблизително 0,25 oz или 0,257 oz. златни кюлчета $500 инвестиция в златни монети American Eagle?: Две 1/10 oz. Американски монети Gold Eagle *500$ инвестиция в SPDR Gold Shares ETF: 2,78 акции ($179,54 на акция)$500 инвестиция в Gold IRAs: Варира в зависимост от конкретните инвестиции в IRA и други фактори.$500 инвестиция в акции на златодобивни компании: Варира за всяка компания, но $500 биха ви купили около 12,36 акции на Newmont Corporation ($40,44 на акция) и 30,65 акции на Barrick Gold Corporation ($12,31 на акция).

Научете повече за инвестирането в злато и вашите IRA опции за злато с безплатно ръководство за инвестиции.< /p>

Други съображения

Както при други активи, инвестирането в злато може да включва различни такси и допълнителни разходи. Например разходите за закупуване на физическо злато могат да включват такси за съхранение и доставка, застраховка и премии над спот цената.

Също така е разумно да обмислите своя инвестиционен хоризонт, като разбирате, че златото често се разглежда като дългосрочен срочна инвестиция. Стойността на златото може да се колебае значително в краткосрочен план, но исторически се счита за стабилен запас от стойност за по-дълги периоди.

„Златото е страхотна дългосрочна инвестиция, за която инвеститорът не трябва да има незабавен план за продават“, казва Марк Чарнет, основател и главен изпълнителен директор на American Prosperity Group. „Златото трябва да се продава, когато акциите се повишат значително над разходите за придобиване. Това ще отнеме години, за да се постигне, поради което инвестирането в злато не е за хора със слаби сърца.“

Научете повече, като заявите безплатен информационен комплект тук.

Изводът

Изборът къде да инвестирате $1000 или каквато и да е сума в злато може да зависи от вашите индивидуални предпочитания, толерантност към риск и финансови цели. Златото може да бъде особено привлекателна инвестиционна опция в настоящата икономическа среда. Като защита срещу инфлацията златото може да ви помогне да запазите покупателната си способност и да добави стабилност към портфолиото ви. Разбира се, разумно е да се консултирате с вашия финансов съветник или счетоводител, за да сте сигурни, че инвестирането в злато е в съответствие с цялостната ви инвестиционна стратегия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР