Колко всъщност е полезна тиквата?Тиквата е богата на бета-каротин, фибри

...
Колко всъщност е полезна тиквата?Тиквата е богата на бета-каротин, фибри
Коментари Харесай

Колко полезна е тиквата? Плод или зеленчук е тя?

Колко в действителност е потребна тиквата?
Тиквата е богата на бета-каротин, фибри и калий, което я прави идеално допълнение към диетата ви, без значение от сезона.
Есеннта е близо и въздухът става все по-свеж, което кара доста хора да се радват на есента. Кой не би се зарадвал на пъстрите багри и тиквените подправки, придаващи прелестен усет на ястията?

За мнозина обичаното им есенно наслаждение е лате с тиквена фалшификация и въпреки че това и други занимателни сезонни лакомства са вкусни, те не са толкоз питателни. Не тиквата обаче е повода да са такива, а добавените захари, мазнини и други съставки. Всъщност тиквата е извънредно хранителна и си коства да я включите в диетата си през цялата година , заяви „ Study Finds ”.
Какво съставлява тиквата?
Плод или зарзават е тя? Всъщност тя е по малко и от двете! От ботаническа позиция тиквите имат доста семена, което ги причислява към плодовете. Тъй като обаче не са доста сладки и се съчетават добре със солени ястия, доста пъти са определяни и като зеленчуци.
Тиквата е богата на бета-каротин
Бета-каротинът е прекурсор на ретинола (витамин А). Това значи, че бета каротинът се трансформира във витамин А в организма. Също като морковите и сладките картофи, тиквата е цялостна с него. Една чаша съдържа над 5000 mg. Витамин А е извънредно значим хранителен детайл за зрението, имунното здраве, репродукцията, битката с възпаленията и акнето.
Богата е на калий
Препоръчително е да приемате 2600 и 3400 mg калий на ден, надлежно за дамите и мъжете. Вярвате или не, в случай че в действителност не се пробвате да увеличите приема си, може да е малко мъчно да достигнете тези числа.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР