Колко точно помага аспиринът срещу болестта COVID-19, която е предизвикана

...
Колко точно помага аспиринът срещу болестта COVID-19, която е предизвикана
Коментари Харесай

Възможно ли е аспиринът да е основен отговор за тежките случаи на коронавирус?

Колко тъкмо оказва помощ аспиринът против заболяването COVID-19, която е провокирана от новия ковид SARS-CoV-2? Според ново изследване от Китай, оповестено преди към половин месец, в действителност много.
Проучването е направено от болница Xijing и демонстрира, че потреблението на аспирин в ранна фаза на заболяването понижава броя на тежките случаи, при които се появява така наречен цитокинова стихия, която провокира тежки възпаления и увреждането на дребните кръвоносни съдове, което води до тежки последици за работата на органите в човешкото тяло. Това в действителност оказва помощ да не се образуват тромби, тъй като аспиринът е антикоагулант т.е. предотвратява съсирването на кръвта - при избрани условия тромбоцитът е главният фактор, задействащ вродения имунен отговор при случаи с увреждане на клетъчна тъкан на белия дроб.
изследванията са открили, че в модела на увреждане на белия дроб в динамична неутрофилна и тромбоцитна агрегация.Освен това, използването на аспирин понижава и броя на затруднения в сърдечно-съдовата система поради COVID-19.
В заключението за проучването се припомня, че качествата на аспирина са известни още от 1898 година, в това число е открито и противовъзпалителното му деяние и обезболяващи резултати.
Още: " Умират от ковид или с ковид – мощно експертно противоречие с Мутафчийски и СЗО "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР