Колко точно може да се забавлява на купон един премиер?Въпросът

...
Колко точно може да се забавлява на купон един премиер?Въпросът
Коментари Харесай

Колко точно е редно да се забавлява на купон един премиер

Колко тъкмо може да се забавлява на ваучър един министър председател?

Въпросът стана настоящ след изтекло през седмицата видео, на което финландската министър-председателка Сана Марин танцува и пее с другари на частен ваучър. 36-годишната лидерка театралничи пред камерата, танцува коленичила, с ръце зад главата, прегръща се с другари и се забавлява.

Марин, която оглавява лявоцентристката Финландска социалдемократическа партия, е изправена пред лавина от въпроси за купона, написа: Имало ли е опиати? Алкохол? Работила ли е, или е била в лятна почивка? Дали министър-председателката е била задоволително трезвена, с цел да се оправи с изключителна обстановка, в случай че такава възникне?

Видеото, очевидно снимано от някой от участниците в празненството, изтече в обществените мрежи и притегли вниманието на финландските медии тази седмица. Марин съобщи, че е била на празненството през последните седмици, само че отхвърли да каже къде тъкмо и по кое време е било то.

Тя също по този начин призна, че е чествала бурно с приятелите си и че е бил използван алкохол - само че, доколкото ѝ е известно, не и опиати. Вчера тя съобщи, че си е направила тест за опиати, с цел да постави завършек на спекулациите за неразрешени субстанции.

" Надявам се, че през 2022 година е признато даже вземащите решения хора да танцуват, пеят и вървят на празненства ", сподели Марин пред кореспонденти. " Не ми се искаше да се популяризират каквито и да били фрагменти, само че гласоподавателите би трябвало да решат какво мислят за това``.

Министър-председателката, която е омъжена и има 4-годишна щерка, неведнъж е казвала, че въпреки и да е ръководителка на финландското държавно управление, тя е като всеки различен на нейната възраст, който обича да се забавлява с приятелите и фамилията си в свободното си време.

Мнозина похвалиха Марин за това, че съчетава тежката си работа с деен персонален живот, само че други сложиха под въпрос решението ѝ да остави да бъде снимана, даже когато и е било дадено, че видеоклиповете няма да бъдат оповестени, означи Ройтерс.

В миг, когато Европа е неспокойна поради войната на Русия в Украйна, премиерката също по този начин е подложена на критика, че присъединяване ѝ на празненства може да попречи на способността ѝ бързо да извършва отговорностите си, в случай че Финландия бъде ударена от неочаквана рецесия.

" Ако възникне спешна обстановка, ще знам за нея преди среднощ в събота вечер ", сподели тя пред кореспонденти и добави, че финландските въоръжени сили са добре готови да плануват всяка военна рецесия, която би могла да засегне страната.

Финландия, която има дълга обща граница с Русия, подаде молба дружно със прилежаща Швеция за присъединение към НАТО на фона на войната в Украйна.

Асошиейтед прес събра през вчерашния ден отзиви на финландци във връзка със станалото.

Йосуа Фагерхолм, който работи в региона на маркетинга, съобщи, че случката може да навреди на репутацията на Финландия и на доверието на гражданското общество във финландските политици. " Смятам, че е значимо нашите политици да бъдат уважавани и да се употребяват с доверието на обществеността. Така че не мисля, че това наподобява добре ", сподели той.

Минту Килиайнен, студентка в Хелзинки, не е съгласна с това. Тя сподели, че всеки има право на мнение, само че съгласно нея изтеклият видеозапис е привлякъл прекалено много внимание. " Нормално е да се забавляваме ", сподели Килиайнен.

Някои поддръжници на Марин акцентират, че рецензиите против министър-председателката миришат на сексизъм. Тя стана най-младият министър-председател на Финландия през 2019 година на 34-годишна възраст. Дори в славещата се с равенството сред половете скандинавска страна Марин счита, че от време на време на пола и възрастта ѝ се обръща прекомерно огромно внимание. През 2020 година тя съобщи пред списание " Вог ", че " на всяка позиция, на която съм била, полът ми постоянно е бил насочна точка - че съм млада жена ".

Ану Койвонен, преподавателка по джендър науки във финландския университет в Турку, съобщи за АП, че не счита, че полът е бил решителен фактор за вълнението към изтеклия видеоклип. Тя сподели, че самият ваучър не е огромен проблем, само че фактът, че видеото е изтекло, може да се преглежда като неточност в преценката на министър-председателката във връзка с хората, с които се е обкръжила. " Това, че не се е въздържала в компания, в която не може да се довери на всички в стаята - мисля, че това е главният проблем сега ", сподели Койвонен.

Ярно Лимнел, специалист по киберсигурност и районен политик от консервативната финландска Национална съдружна партия, съобщи, че случаят е спорен от позиция на сигурността. Той означи, че висшите финландски ръководители съставляват интерес за задграничните служби за сигурност.

" Информацията се събира от разнообразни източници и даже на пръв взор тривиални части информация могат да бъдат от голяма важност за непозната мощ ", сподели Лимнел за локален вестник.

Това не е първият път, когато купоните на Марин попадат в полезрението на медиите. През декември тя се извини обществено, откакто е била по питейни заведения до 4 часа сутринта, макар че е получила текстовото известие да заобикаля обществени действия заради контакт с човек, инфектиран с ковид. Марин съобщи, че не е видяла известието, тъй като е оставила телефона си у дома. По-късно тестванията ѝ за ковид се оказаха негативни.

Дори в прогресивно общество като финландското Марин не се вписва в визиите за характерен политик. Тя е израснала със самотна майка, която е имала връзка с друга жена. Много финландци се гордеят с нейния съвременен метод към премиерския пост, в това число и с небрежното облекло, което носи от време на време по публични мотиви. Марин разбуни обществените медии през април, когато се появи на конференция с шведската си колежка Магдалена Андершон, облечена в черно кожено рокерско яке.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР