“Колко точно допълнително движение ми е нужно?, е най-честият въпрос,

...
“Колко точно допълнително движение ми е нужно?, е най-честият въпрос,
Коментари Харесай

Колко стъпки на ден са нужни за по-здраво сърце

“Колко тъкмо в допълнение придвижване ми е нужно? ”, е най-честият въпрос, който си задават хората, застрашени от диабет и сърдечни болести.

Защото съветът на лекарите е да усилят физическата интензивност, само че единствено толкоз – без детайлности какъв брой повече да бъде придвижването и под каква форма.

Ново проучване е посочило, че даже умерено увеличение на физическата интензивност ще окаже огромно внимание върху риска от избрани сърдечни болести.

Резултатите от проучването са посочили, че единствено 2000 спомагателни стъпки за хората с ранна форма на диабет могат да понижат заплахата от обвързваните със болестта сърдечни проблеми с 8%.

Което значи, че даже една 20-минутна разходка с умерено движение ще ви даде нужното в допълнение придвижване , с което ще подобрите здравето си.

Само 20 минути дневно ще ни предпазят от здравословни проблеми. И макар че 20 минути не са нищо, когато става дума за здравето ни, тези от вас, които нямат време, може да помислят за дребни промени във всекидневието – качване по стълбите и вървене пешком във всеки комфортен миг.

Йога пози срещу менструални болки

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР