Колко тежка ще е следващата криза? JPMorgan Chase & Co.

...
Колко тежка ще е следващата криза? JPMorgan Chase & Co.
Коментари Харесай

Кога ще дойде следващата криза и колко силно ще удари?

Колко тежка ще е идната рецесия? JPMorgan Chase & Co. има концепция. Десетилетие след колапса на Lehman Brothers, който провокира срив на пазарите, стратезите в банката сътвориха модел, който цели да планува по кое време тъкмо ще удари идната рецесия - и какъв брой мощно. Според тях, вложителите би трябвало да се приготвят за нея през 2020 година, написа Bloomberg.

Добрата вест е, че идната рецесия ще нанесе по-лек удар, най-малко съгласно разбора. Лошите? Изчезналата ликвидност от финансовите пазари от 2008 година насам може да създадат обстановката доста, доста по-лоша.

Моделът на JPMorgan пресмята разнообразни прогнози на база на дължината на сегашната икономическа агресия, вероятната дълготрайност на идната криза, равнището на левъридж, оценките на активите и равнищата на дерегулация и финансови нововъведения преди рецесията.

При приемане на междинна по дължина криза, моделът планува: 20% срив на акциите в Съединените американски щати, 1,15 п.п. скок по лихвите на щатските облигации, 35% срив на цените на силата и 29% на металите, 48% срив при акциите в разрастващите се пазари и 14,4 % срив на валутите им.

Анализаторите показват, че що се отнася до американските акции, спадът не е чак толкоз сериозен, в случай че си напомним 54-те %, които S&P500 изгуби при финансовата рецесия от 2008 година.Марко Коланович от JPMorgan към този момент планува, че голямата смяна в метода, по който се случва търговията - от ден на ден пасивни вложения и автоматизация - усилва опцията за тежка рецесия на пазарите.

 Доклад: Невиждани от 50 години митинги и дефицит на ликвидност при идната рецесия
Доклад: Невиждани от 50 години митинги и дефицит на ликвидност при идната рецесия

Как пасивното ръководство на вложенията и автоматизираните търговски тактики ще повлияят на идващия мечи пазар

Критично значима, само че към момента незнайна част от пъзела, е какъв брой дълго време ще продължи идната криза, защото колкото по-дълга е тя, толкоз по-лоши са нещата за пазарите.

Една алена лампа, предвещаваща следва рецесия, към този момент свети все по-силно. Корпоративният дълг в Съединените американски щати не е бил толкоз висок в никакъв случай в историята. В момента той е $6,3 трилиона, по данни на S&P Global.

Новите отговорности се подхранват от обстоятелството, че лихвите са ниски и все още такива са и цените на заемите, само че това скоро ще се промени.

Международният валутен фонд също насочи сходно предизвестие неотдавна. В собствен отчет МВФ показва още, че международният дълг е $247 трилиона - 318 % по отношение на брутния вътрешен артикул и надалеч над равнищата от 2007 и 2008 година.

 Водят ли ни държавни управления и централни банки към нова дългова рецесия?
Водят ли ни държавни управления и централни банки към нова дългова рецесия?

Време е да спрем да генерираме напредък посредством натрупването на големи отговорности
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР