Колко тежка е фланелката на Левски върху гърба на едно

...
Колко тежка е фланелката на Левски върху гърба на едно
Коментари Харесай

Тийнейджърът от Нови Искър, който мечтае за номера на Гунди

Колко тежка е фланелката на " Левски " върху гърба на едно 17-годишно момче? Зависи какъв брой мощен темперамент носи то. Съдейки по Мартин Петков, високата отговорност и упованията на публиката не са товар, който може да попречи на един окуражен юноша да осъществя фантазията си.

Ден преди своя 18-и рожден ден младежът има ясни цели и храброст да ги преследва. Роден на 15 август 2002 година в Нови Искър, Мартин към този момент е одобрено име в представителния тим на " сините ". Дебютирал още на 16-годишна възраст в мъжкия състав под управлението на Георги Дерменджиев, Петков има зад тила си 29 мача и 3 гола за " Левски ".

Следващата му съществена цел е да се наложи в титулярния състав - късмет, какъвто съвсем не получи при Дерменджиев и Петър Хубчев. Сега обаче отпред на отбора е Георги Тодоров, следил изкъсо развиването на гения в юношеските обединения и оказал помощ му да стигне до първия отбор.

" Всеки един треньор от школата ми е оказал помощ. Най-много дължа на Борислав Кьосев и на Йордан Петков, а също по този начин и на Георги Тодоров. Това са хората, които са ми помогнали най-вече, тъй като най-дълго са ми били треньори в тима ", споделя Мартин, който прави първите си стъпки в школата на " Локомотив " (Сф).

Той е влюбен във футбола от най-ранно детство и на 7-годишна възраст татко му го завежда на първа подготовка в кв. " Надежда ".

" Беше най-близо до дома ми, може би по тази причина - спомня си Петков. - Останах в " Локомотив " до 2015 година, когато един от треньорите ми Владислав Вутов ми оказа помощ да мина в школата на " Левски ". Това са ми двата обичани тима в България, само че " Левски " повече ми е на сърце. "

В чужбина изгряващата звезда на българския футбол е запленен от най-разнообразни тимове от Гърция до Шотландия. Но

 

абсолютно максимален обожател е на " Кристъл Палас ".

 

" Среден британски тим, само че те са най-коравите в Англия, най-трудното посещение е на " Селхърст парк " - аргументира се Марти. - " Лацио " ми е много обичан, одобрявам и " Барселона ". А също по този начин имам благосклонности към " Селтик " и " Панатинайкос ", тъй като татко ми се споделя Детелин, а детелината е знак и на двата тима. "

В мъжкия тим на " Левски " Петков играе с №79, като изяснява избора си с рождената година и на двамата си родители. Има и скрита причина, таяща в себе си една по-дългосрочна фантазия на нападателя.

" Това число съдържа и двата ми най-любими номера - 7 и 9. Ако можех да предпочитам, бих изискал №9, само че в " Левски " този номер е прекомерно специфичен и мисля, че би трябвало да работя още доста, с цел да си го заслужа ", споделя Мартин с респект към клубната икона Георги Аспарухов-Гунди. Деветката на " Левски " е носил и един от детските кумири на младежа - Георги Иванов-Гонзо.

" Имам много идоли във футбола - признава Петков. - Като дребен максимален кумир ми беше Карлес Пуйол, въпреки че играем на напълно разнообразни позиции. Просто постоянно съм харесвал доста сърцати футболисти, биткаджии, които се раздават постоянно на 100% на терена. В момента най-големият ми кумир във футбола е Златан Ибрахимович, а в спорта напълно - Майк Тайсън. "

 

Бойните спортове са другата огромна пристрастеност на Мартин,

 

въпреки и единствено като ентусиаст. Той следи изкъсо професионалния бокс, ММА, кикбокс, муай-тай. Последната книга, която е прочел, e автобиографията на Тайсън " Моят живот с Кас Д`Амато​ ", разказваща за въздействието на първия треньор върху живота и кариерата на Железния Майк. В момента чете мотивационния бестселър на Наполеон Хил " Мисли и забогатявай ".

" Обичам книги, обичам да чета биографични истории - прям е Петков. - Чета в рейса, чета, когато сме в хотел. Не съм доста огромен обожател на киното, само че обичам да виждам филми. Любимите ми са " Изкуплението Шоушенк " и " Джанго без окови ". Когато съм у дома, обичам да чувам музика. В взаимозависимост от настроението чувам разнообразни неща. Харесвам съветска музика. Преди мач обичам да чувам по-мотивиращи песни. Надъхвам се с AC/DC, " Рамщайн ", " Линдеман ". Иначе в свободното време обичам да чувам поп музика, одобрявам Риана. "

Въпреки че му следва да е дванайсетокласник в спортното 166-о СУ " Васил Левски ", типичните тийнейджърски занимания не са присъщи за нападателя на " Левски ". " Не ме влекат шумните купони или нощни заведения. Ходил съм, само че просто не ме притегля, не е моето развлечение ", безапелационен е Мартин, който от две години живее независимо на квартира в София.

 

Вместо бурните веселби Петков избира лов на риба

 

- занимание, възпитано от татко му, и разходки в планината - обичаното му място е хижата " Бай Кръстьо " на Витоша. Обича и да се прибира в родното си градче, въпреки и рядко да му се отдава такава опция.

" Не съумявам да виждам постоянно фамилията си. Опитвам се във всеки вероятен миг да се виждам с майка ми и татко ми, с вуйна ми и братовчедка ми. Прибирам се в родната ми къща в Нови Искър. С татко ми обичам да отивам на риба. Гаджета няма, несъмнено още не съм станал толкоз прочут ", споделя с усмивка Марти.

Знае сигурно кое ще е първото нещо, което ще направи като пълновръстен жител на Република България: " Ще си изкарам шофьорската брошура! И несъмнено, ще почерпя. "

Както на множеството момчета, колите и желанието за високи скорости е в кръвта и на младия футболист. Любимата му марка е " Мерцедес ", а когато има опция да се снабди с подобен, няма да се колебае доста и за модела - изборът се свежда до CLA, C или C-Coupe. " Може би въпреки всичко ще натрупам малко опит на някоя служебна кола, в случай че инцидентно я поочукам - споделя шеговито Мартин. - Но човек постоянно би трябвало да следва фантазиите си и за какво колата да не е един спомагателен тласък? "

Макар и към момента малолетен, Петков има отношение към случилото се на улицата през последния месец, подбудено от гнева на народа против модела на ръководство на страната.

" След като толкоз огромна маса хора са излезли да стачкуват, очевидно има за какво и аз твърдо ги поддържам - споделя Мартин. - Лично аз се включвах няколко пъти, само че по-скоро по случайност. Обичам да се разхождам из центъра на София вечер и постоянно попадах на тълпата. Вярвам, че може да има промени. Но с цел да настъпи същинска смяна, евентуално би трябвало да се случат някои неприятни неща. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР